Ticari Sırların Korunması: Neleri Bilmelisiniz? Resim

Ticari Sırların Korunması: Neleri Bilmelisiniz?

Ticari Sırlar Yasası (Wbb) Hollanda'da 2018'den beri uygulanmaktadır. Bu Yasa, ifşa edilmemiş teknik bilgi ve ticari bilgilerin korunmasına ilişkin kuralların uyumlaştırılmasına ilişkin Avrupa Yönergesini uygular. Avrupa Direktifinin uygulamaya konulmasının amacı, tüm Üye Devletlerde kuralların bölünmesini önlemek ve böylece girişimci için yasal kesinlik yaratmaktır. O zamandan önce, Hollanda'da ifşa edilmemiş bilgi birikimini ve iş bilgilerini korumak için özel bir düzenleme yoktu ve çözümün sözleşme hukukunda veya daha spesifik olarak gizlilik ve rekabet etmeme hükümlerinde aranması gerekiyordu. Belirli koşullar altında, haksız fiil doktrini veya ceza hukuku yolu da bir çözüm sundu. Ticari Sırlar Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle, bir girişimci olarak ticari sırlarınız yasa dışı bir şekilde elde edildiğinde, ifşa edildiğinde veya kullanıldığında yasal işlem başlatma hakkına sahip olacaksınız. Ticari sır ile tam olarak ne kastedildiğini ve ticari sırlarınızın ihlaline karşı ne zaman ve hangi önlemleri alabileceğinizi aşağıda okuyabilirsiniz.

Ticari Sırların Korunması: Neleri Bilmelisiniz? Resim

Ticari sır nedir?

Gizli. Ticari Sırlar Yasasının 1. Maddesindeki tanım göz önüne alındığında, ticari bilgiler genel olarak bilinmemeli veya kolayca erişilebilir olmamalıdır. Genellikle bu tür bilgilerle uğraşan uzmanlar için bile.

Ticari değer. Ayrıca Ticari Sırlar Yasası, iş bilgilerinin gizli olduğu için ticari değeri olması gerektiğini şart koşmaktadır. Başka bir deyişle, yasalara aykırı olarak elde etmek, kullanmak veya ifşa etmek, bu bilgilere yasal olarak sahip olan girişimcinin işi, mali veya stratejik çıkarları veya rekabet durumu için zararlı olabilir.

Makul önlemler. Son olarak, iş bilgilerinin gizli kalması için makul önlemlere tabi olması gerekir. Bu bağlamda, örneğin şirket bilgilerinizin şifreler, şifreleme veya güvenlik yazılımı aracılığıyla dijital güvenliğini düşünebilirsiniz. Makul tedbirler ayrıca istihdamda gizlilik ve rekabet etmeme hükümleri, işbirliği sözleşmeleri ve çalışma protokollerini içerir. Bu anlamda, iş bilgilerini korumanın bu yöntemi önemli olmaya devam edecek. Law & MoreAvukatları, sözleşme ve şirketler hukuku konusunda uzmandır ve gizlilik ve rekabet etmeme anlaşmalarınızı ve hükümlerinizi hazırlamanıza veya gözden geçirmenize yardımcı olmaktan mutluluk duyar.

Yukarıda açıklanan ticari sırların tanımı oldukça geniştir. Genelde ticari sırlar para kazanmak için kullanılabilecek bilgiler olacaktır. Somut bir ifadeyle, aşağıdaki bilgi türleri bu bağlamda düşünülebilir: üretim süreçleri, formüller ve tarifler, hatta kavramlar, araştırma verileri ve müşteri dosyaları.

İhlal ne zaman olur?

İş bilgileriniz, Ticari Sırlar Yasası'nın 1. Maddesindeki yasal tanımın üç gerekliliğini karşılıyor mu? Ardından şirket bilgileriniz otomatik olarak ticari bir sır olarak korunur. Bunun için (daha fazla) başvuru veya kayıt gerekmez. Bu durumda, izinsiz olarak edinilmesi, kullanılması veya halka açık hale getirilmesi, ayrıca başkaları tarafından ihlal edilen malların üretimi, sunulması veya pazarlanması, Ticari Sırlar Kanunu'nun 2. maddesine göre hukuka aykırıdır. Ticari sırların hukuka aykırı kullanımı söz konusu olduğunda, buna, örneğin, bununla ilgili gizlilik anlaşmasının ihlali veya ticari sırrın kullanımını sınırlama yükümlülüğü (sözleşmeye dayalı) olabilir. Bu arada, Ticari Sırlar Yasası, ihlal eden malların üretimi, sunulması veya pazarlanmasının yanı sıra hukuka aykırı olarak edinilmesine, kullanımına veya ifşa edilmesine Madde 3'te istisnalar da sağlar. Örneğin, bir ticari sırrın hukuka aykırı olarak edinilmesi, bağımsız bir keşif veya "tersine mühendislik" yoluyla edinme olarak kabul edilmez, yani, bir ürünün veya nesnenin kullanıma sunulduğu kamu veya üzerinde yasal olarak elde edilmiştir.

Ticari sır ihlaline karşı önlemler

Ticari Sırlar Yasası, girişimcilere ticari sırlarının ihlaline karşı hareket etme seçenekleri sunar. Anılan Kanunun 5. Maddesinde açıklanan olasılıklardan biri, ihtiyati tedbir hâkiminin geçici ve koruyucu tedbirler alması talebiyle ilgilidir. Geçici tedbirler, örneğin, a) ticari sırrın kullanılması veya ifşa edilmesi veya b) ihlal eden malların üretilmesi, teklif edilmesi, piyasaya arz edilmesi veya kullanılması veya bu malların bu amaçlarla kullanılması ile ilgili bir yasakla ilgilidir. girmek, vermek veya kaydetmek için. İhtiyati tedbirler, ihlal edildiğinden şüphelenilen malların ele geçirilmesi veya beyanını içerir.

Ticari Sırları Koruma Yasası'nın 6. Maddesine göre girişimci için bir başka olasılık, adli sarsıntılar ve düzeltici tedbirler için esas mahkemeye yapılan talepte yatmaktadır. Bu, örneğin, ihlal eden malların piyasadan geri çağrılmasını, ticari sır içeren veya bunların uygulanmasını sağlayan malların imhasını ve bu veri taşıyıcılarının ticari sır sahibine iade edilmesini içerir. Ayrıca, girişimci, Toprak Koruma Yasası'nın 8. Maddesi uyarınca ihlalde bulunan kişiden tazminat talep edebilir. Aynısı, ihlal eden kişinin makul ve orantılı yasal maliyetler ve asimile edilmiş bir taraf olarak girişimcinin yaptığı ancak daha sonra DCCP 1019ie Maddesi yoluyla yaptığı diğer maliyetler için mahkum edilmesi için de geçerlidir.

Ticari sırlar bu nedenle girişimciler için önemli bir varlıktır. Belirli şirket bilgilerinin ticari sırrınıza ait olup olmadığını bilmek ister misiniz? Yeterli koruyucu önlemler aldınız mı? Yoksa zaten ticari sırlarınızın ihlaliyle mi uğraşıyorsunuz? Sonra iletişim Law & More. At Law & More Ticari sırrınızın ihlal edilmesinin siz ve şirketiniz için geniş kapsamlı sonuçları olabileceğini ve hem öncesinde hem de sonrasında yeterli önlem alınması gerektiğini anlıyoruz. Avukatları bu yüzden Law & More kişisel ama net bir yaklaşım kullanın. Sizinle birlikte durumu analiz ederler ve atılacak sonraki adımları planlarlar. Gerekirse şirket ve usul hukuku alanında uzman olan avukatlarımız da her türlü işlemde size yardımcı olmaktan mutluluk duyar.

Law & More