Varsayılan örnek bildirimi

Varsayılan örnek bildirimi

Temerrüt bildirimi nedir?

Ne yazık ki, bir sözleşme tarafının yükümlülüklerini yerine getirmemesi veya bunu zamanında veya gerektiği gibi yerine getirmemesi sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. A Varsayılan bildirim bu tarafa makul bir süre içinde (uygun şekilde) uyum sağlaması için başka bir fırsat verir. Mektupta belirtilen makul sürenin sona ermesinden sonra borçlu, varsayılan. Örneğin sözleşmeyi feshedebilmek veya tazminat talep edebilmek için temerrüt gereklidir. Koşullara bağlı olarak temerrüt gerekmeyebilir. Örnekler arasında, bir fotoğrafçının düğünde görünmemesi gibi performansın kalıcı olarak imkansız olduğu durumlar yer alır.

Bildirimde bulunulmadan temerrüt mü?

Bazı durumlarda temerrüt, temerrüt bildirimi yapılmaksızın gerçekleşir; örneğin yükümlülüklerin yerine getirilmesi için ölümcül bir son tarih öngörülmüşse.

Resmi bildirim örneği

Akit tarafınızı temerrüde düşürmek için aşağıdaki örnek mektubu kullanabilirsiniz. Ancak her durum farklıdır; bu nedenle mektubu kendiniz doldurmanız gerekecek ve içeriğinden nihai olarak siz sorumlu olacaksınız. Mektubu taahhütlü postayla göndermeyi ve gerekli tüm kanıtları (kopyası, postaya verildiğine dair kanıt vb.) saklamayı unutmayın.

[Mektubu yazdığınız şehir/köy], [tarih]

Konu: Temerrüt bildirimi

Sayın Bay / Bayan,

Sizinle [tarih] tarihinde [bir/ekteki] sözleşmeyi imzaladım [gerekirse fatura numarası parantez içinde eklenebilir]. [Siz/şirketin adı] sözleşmeye uymadınız.

Anlaşma, [sizin/şirketin adını] [tarafın uymadığı yükümlülükleri açıklamakla yükümlü kılmaktadır. Bunu biraz kapsamlı bir şekilde yapın ancak çok fazla ayrıntıya girmeyin].

Sizi temerrüde düşmüş ilan ediyorum ve bu tarihten itibaren 14 (on dört) iş günü içinde (uygun şekilde) uymanız için size bir şans daha sunuyorum [koşullara bağlı olarak süreyi ayarlayabilirsiniz; Kanun makul bir süre gerektirir.] Öngörülen sürenin bitiminden sonra temerrüt başlar ve yasal yollara başvurmak zorunda kalacağım. Daha sonra ayrıca yasal faizi ve her türlü yargısız tahsilat masraflarını ve zararlarını da talep edeceğim.

En içten dileklerimizle,

[Adınız ve imzanız]

[Adresinizin mektupta listelendiğinden emin olun].

Resmi bir bildirim örneğinden fazlasını mı arıyorsunuz?

Yukarıdaki resmi bildirimin basit olduğunu ve her duruma uygun olmadığını bilmelisiniz. Bir temerrüt bildirimi taslağı hazırlanmasına yardım etmek mi yoksa bu görevden tamamen muaf olmak mı istiyorsunuz? Yasal faiz ve tazminat talep edip edemeyeceğinizi ve ne zaman talep edebileceğinizi öğrenmek ister misiniz? Bir temerrüt bildirimi göndermenin gerekli olup olmadığı konusunda açıklamaya mı ihtiyacınız var veya sizin durumunuzda temerrüdün gerekli olup olmadığından şüpheniz mi var? O zaman tereddüt etmeyin ve iletişime geçin Law & More. Avukatlarımız bu konuda uzmandır. sözleşme hukuku ve tüm soru ve endişelerinizde size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.  

Örnek temerrüt mektubu

Law & More