Nafaka ve yeniden hesaplama resmi

Nafaka ve yeniden hesaplama

Mali sözleşmeler boşanmanın bir parçasıdır

Anlaşmalardan biri genellikle eş veya çocuk nafakası ile ilgilidir: Çocuğun veya eski eşin geçim masraflarına katkı. Eski ortaklar müştereken veya bunlardan biri boşanma davası açtığında, nafaka hesaplaması dahil edilir. Kanun, nafaka ödemelerinin hesaplanmasına ilişkin herhangi bir kural içermemektedir. Bu nedenle jüri tarafından hazırlanan sözde “Trema standartları” bunun başlangıç ​​noktasıdır. İhtiyaç ve kapasite bu hesaplamanın temelini oluşturur. İhtiyaç, eski eşin ve çocukların boşanmadan önce alıştıkları refahı ifade eder. Genellikle boşanmadan sonra eski eşin refahı aynı düzeyde sağlaması mümkün değildir çünkü bunu yapmak için mali alan veya kapasite çok sınırlıdır. Çocuk nafakası genellikle eş nafakasına göre önceliklidir. Bu tespitten sonra hala bir miktar mali kapasite kaldıysa, herhangi bir ortak nafaka için kullanılabilir.

Eş veya çocuk nafaka, eski ortakların mevcut durumuna göre hesaplanır. Ancak boşanmadan sonra bu durum ve bununla birlikte ödeme kapasitesi zamanla değişebilir. Bunun çeşitli nedenleri olabilir. Bu bağlamda, örneğin yeni bir partnerle evlenmeyi veya işten çıkarılma nedeniyle daha düşük bir gelir elde etmeyi düşünebilirsiniz. Ayrıca, başlangıç ​​nafakası yanlış veya eksik verilere dayanılarak belirlenmiş olabilir. Bu durumda nafaka tutarının yeniden hesaplanması gerekebilir. Genellikle niyet olmasa da, herhangi bir nafaka türünü yeniden hesaplamak eski sorunları gündeme getirebilir veya eski eş için yeni mali sorunlar yaratabilir, böylece eski ortaklar arasındaki gerilimler yeniden artabilir. Bu nedenle, değişen durumun bir arabulucu tarafından nafakanın yeniden hesaplanmasına sunulması ve yeniden hesaplanması tavsiye edilir. Law & Morearabulucuları bu konuda size yardımcı olmaktan mutluluk duyar. Law & Morearabulucuları, istişarelerde size rehberlik edecek, yasal ve duygusal desteği garanti edecek, her iki tarafın çıkarlarını dikkate alacak ve ardından ortak anlaşmalarınızı kaydedecektir.

Ancak bazen arabuluculuk, eski ortaklar arasında istenen çözüme ve dolayısıyla nafakanın yeniden hesaplanmasına ilişkin yeni anlaşmalara yol açmaz. Bu durumda mahkemeye giden adım açıktır. Bu adımı mahkemeye çıkarmak istiyor musunuz? O zaman her zaman bir avukata ihtiyacınız var. Avukat daha sonra mahkemeden nafaka yükümlülüğünü değiştirmesini isteyebilir. Bu durumda, eski ortağınızın bir savunma beyanı veya karşı talep göndermek için altı haftası olacaktır. Mahkeme daha sonra bakımı değiştirebilir, yani artırabilir, azaltabilir veya sıfıra ayarlayabilir. Yasaya göre, bu bir "koşulların değiştirilmesini" gerektirir. Bu tür değişen koşullar, örneğin aşağıdaki durumlardır:

  • işten çıkarılma veya işsizlik
  • çocukların yer değiştirmesi
  • yeni veya farklı iş
  • yeniden evlenmek, birlikte yaşamak veya kayıtlı bir ortaklığa girmek
  • ebeveyn erişim rejiminde değişiklik

Kanun, “koşulların değişimi” kavramını kesin olarak tanımlamadığından, yukarıda belirtilenler dışındaki durumları da içerebilir. Ancak bu, birlikte yaşamadan, evlenmeden veya kayıtlı bir ortaklığa girmeden daha az çalışmayı seçtiğiniz veya sadece yeni bir partner edindiğiniz durumlar için geçerli değildir.

Yargıç, koşullarda bir değişiklik olmadığını tespit ediyor mu? O zaman talebiniz kabul edilmeyecektir. Koşullarda herhangi bir değişiklik var mı? O zaman tabii ki talebiniz karşılanacaktır. Bu arada, eski ortağınızdan herhangi bir yanıt gelmezse talebiniz derhal ve herhangi bir değişiklik yapılmadan yerine getirilecektir. Karar genellikle duruşmadan dört ila altı hafta sonra verilir. Yargıç, kararında, eş veya çocuk nafakasında yeni belirlenen herhangi bir miktarın ödenmesi gereken günü de belirtecektir. Ayrıca mahkeme, bakımdaki değişikliğin geçmişe dönük etki ile gerçekleşeceğine karar verebilir. Yargıcın kararına katılmıyor musunuz? Ardından 3 ay içinde itiraz edebilirsiniz.

Nafaka hakkında sorularınız mı var ya da nafaka nafakasının yeniden hesaplanmasını mı istiyorsunuz? Sonra iletişim Law & More. At Law & More, boşanmanın ve sonraki olayların hayatınız için derin sonuçları olabileceğini anlıyoruz. Bu yüzden kişisel bir yaklaşımımız var. Sizinle ve muhtemelen eski ortağınızla birlikte, görüşme sırasında yasal durumunuzu belgelere dayanarak belirleyebilir ve nafakanın yeniden hesaplanmasına ilişkin vizyonunuzu veya isteklerinizi planlamaya ve ardından kaydetmeye çalışabiliriz. Ayrıca herhangi bir nafaka prosedüründe yasal olarak size yardımcı olabiliriz. Law & MoreAvukatları şahıslar ve aile hukuku alanında uzmandır ve bu süreçte muhtemelen eşinizle birlikte size rehberlik etmekten mutluluk duyar.

Law & More