Kazanç düzenlemesi hakkında her şey

Kazanç düzenlemesi hakkında her şey

Bir işletmeyi satarken dikkate alınması gereken birçok şey vardır. En önemli ve en zor unsurlardan biri genellikle satış fiyatıdır. Örneğin, alıcı yeterince ödemeye hazır olmadığı veya yeterli finansman sağlayamadığı için pazarlıklar burada çıkmaza girebilir. Bunun için sunulabilecek çözümlerden biri de bir kazanç anlaşması anlaşmasıdır. Bu, alıcının, işlem tarihinden sonraki belirli bir süre içinde bir veya daha fazla belirli sonuç elde edildikten sonra satın alma fiyatının yalnızca bir kısmını ödediği bir düzenlemedir. Böyle bir düzenleme, şirketin değerinin dalgalanması ve dolayısıyla bir satın alma fiyatının belirlenmesinin zor olması durumunda da üzerinde anlaşmaya varılması uygun görünmektedir. Ayrıca, işlemin risk dağılımını dengelemenin bir yolu olabilir. Ancak, bir kazanç planı üzerinde anlaşmanın akıllıca olup olmadığı, büyük ölçüde davanın somut koşullarına ve bu kazanç planının nasıl oluşturulduğuna bağlıdır. Bu yazımızda sizlere kazanç düzenlemesi ve nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında daha fazla bilgi vereceğiz.

Kazanç düzenlemesi hakkında her şey

Koşullar

Kazanç şemasında, satış anında fiyat düşük tutulur ve belirli bir süre içinde (genellikle 2-5 yıl) bir dizi koşul yerine getirilirse, alıcı kalan tutarı ödemek zorundadır. Bu koşullar finansal veya finansal olmayan olabilir. Finansal koşullar, minimum bir finansal sonuç (dönüm noktası olarak bilinir) belirlemeyi içerir. Finansal olmayan koşullar, örneğin, satıcının veya belirli bir kilit çalışanın, devirden sonra belirli bir süre şirket için çalışmaya devam etmesini içerir. Belirli bir pazar payı veya lisans almak gibi somut hedefler de düşünülebilir. Koşulların mümkün olduğunca kesin olarak belirlenmesi çok önemlidir (örneğin, muhasebe ile ilgili: sonuçların hesaplanma şekli). Sonuçta, bu genellikle daha sonra tartışma konusudur. Bu nedenle, bir kazanç anlaşması genellikle hedeflere ve döneme ek olarak, alıcının dönem içinde nasıl hareket etmesi gerektiği, ihtilaf düzenlemeleri, kontrol mekanizmaları, bilgi yükümlülükleri ve kazancın nasıl ödeneceği gibi diğer koşulları da sağlar. .

taahhüt

Tavsiye, bir kazanç düzenlemesi üzerinde anlaşmaya varırken genellikle dikkatli olmaktır. Alıcı ve satıcının vizyonu önemli ölçüde farklılık gösterebilir. Alıcı, genellikle satıcıdan daha uzun vadeli bir vizyona sahip olacaktır, çünkü satıcı vade sonunda maksimum kazanç elde etmek ister. Ayrıca satıcı firmada çalışmaya devam ederse alıcı ile satıcı arasında fikir ayrılığı doğabilir. Bu nedenle, bir kazanç düzenlemesinde, alıcının genellikle, satıcıya bu maksimum kazancın ödenmesini sağlamak için bir çaba yükümlülüğü vardır. En iyi çaba yükümlülüğünün kapsamı, taraflar arasında kararlaştırılan şeye bağlı olduğundan, bu konuda net anlaşmalar yapmak önemlidir. Alıcının çabasında başarısız olması durumunda, alıcının yeterli çabayı göstermemesi nedeniyle satıcının, alıcıyı eksik kalan zarar miktarından sorumlu tutması mümkündür.

Avantajlar ve dezavantajlar

Yukarıda açıklandığı gibi, bir kazanç düzenlemesi bazı tuzaklar içerebilir. Ancak bu, her iki taraf için de bir fayda olmadığı anlamına gelmez. Örneğin, daha sonraki bir ödeme ile düşük bir satın alma fiyatının oluşturulması nedeniyle, alıcının bir kazanç düzenlemesi kapsamında finansmanı güvence altına alması genellikle daha kolaydır. Ayrıca, işin değerini yansıttığı için bir kazanç fiyatı genellikle uygundur. Son olarak, eski sahibin hala uzmanlığı ile işin içinde olması güzel olabilir, ancak bu da çatışmaya neden olabilir. Kazanç düzenlemesinin en büyük dezavantajı, genellikle sonradan yorumla ilgili anlaşmazlıkların ortaya çıkmasıdır. Ayrıca alıcı, efor yükümlülüğü kapsamında hedefleri olumsuz etkileyen seçimler de yapabilir. Bu dezavantaj, iyi bir sözleşme düzenlemesinin önemini daha da vurgulamaktadır.

Bir kazancı düzgün bir şekilde ayarlamak çok önemli olduğu için, her zaman iletişime geçebilirsiniz. Law & More sorularınızla. Avukatlarımız birleşme ve devralmalar alanında uzmanlaşmıştır ve size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Müzakerelerde size yardımcı olabiliriz ve bir kazanç anlaşmasının şirketinizin satışı için iyi bir seçenek olup olmadığını sizinle birlikte incelemekten memnuniyet duyarız. Bu durumda, isteklerinizi yasal olarak şekillendirmenize yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Halihazırda bir kazanç düzenlemesiyle ilgili bir anlaşmazlığa düştünüz mü? Bu durumda, herhangi bir yasal işlemde arabuluculuk veya yardım konusunda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Law & More