Hollanda'da çalışma izni başvurusu

Hollanda'da çalışma izni başvurusu

Bir Birleşik Krallık vatandaşı olarak bilmeniz gereken şey budur.

31 Aralık 2020 tarihine kadar, Birleşik Krallık için tüm AB kuralları yürürlükteydi ve İngiliz uyruklu vatandaşlar, Hollanda şirketlerinde, yani oturma veya çalışma izni olmadan kolayca çalışmaya başlayabilirlerdi. Ancak Birleşik Krallık 31 Aralık 2020'de Avrupa Birliği'nden ayrıldığında durum değişti. İngiliz vatandaşı mısınız ve 31 Aralık 2020'den sonra Hollanda'da çalışmak istiyor musunuz? O zaman aklınızda bulundurmanız gereken birkaç önemli konu var. O andan itibaren, AB kuralları artık Birleşik Krallık için geçerli olmayacak ve haklarınız, Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık'ın kabul ettiği ticaret ve işbirliği anlaşması temelinde düzenlenecektir.

Bu arada, ticaret ve işbirliği anlaşması 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Hollanda'da çalışan İngiliz vatandaşları hakkında dikkate değer ölçüde az sayıda anlaşma içermektedir. Sonuç olarak, AB dışındaki vatandaşlar için ulusal kurallar (AB / AEA veya AB uyruğuna sahip olmayan biri) İsviçre) Hollanda'da çalışmasına izin verilmesi. Bu bağlamda, Yabancı Uyruklular İstihdam Yasası (WAV), AB dışındaki bir vatandaşın Hollanda'da çalışma izni almasını şart koşmaktadır. Hollanda'da çalışmayı planladığınız süreye bağlı olarak başvurulabilecek iki tür çalışma izni vardır:

  • çalışma izni (TWV) Hollanda'da 90 günden daha kısa bir süre kalacaksanız, UWV'den.
  • birleşik oturma ve çalışma izni (GVVA) IND'den, Hollanda'da 90 günden fazla kalacaksanız.

Her iki çalışma izni türü için, UWV veya IND'ye kendiniz başvuruda bulunamazsınız. Çalışma izni için yukarıda belirtilen makamlara işvereniniz tarafından başvurulmalıdır. Bununla birlikte, bir İngiliz olarak ve dolayısıyla AB dışından bir vatandaş olarak Hollanda'da yerine getirmek istediğiniz pozisyon için çalışma izni verilmeden önce bir dizi önemli koşulun yerine getirilmesi gerekir.

Hollanda veya Avrupa işgücü piyasasında uygun aday yok

Bir TWV veya GVVA çalışma izni vermenin önemli koşullarından biri, Hollanda veya Avrupa işgücü piyasasında "öncelikli teklif" olmamasıdır. Bu, işvereninizin önce Hollanda ve EEA'da çalışanlar bulması ve boş konuyu UWV'nin bir işveren hizmet noktasına bildirerek veya orada yayınlayarak UWV'ye bildirmesi gerektiği anlamına gelir. Sadece Hollandalı işvereniniz, yoğun işe alma çabalarının hiçbir Hollandalı veya AEA çalışanının uygun veya müsait olmadığı bir şekilde sonuç vermediğini kanıtlayabilirse, bu işverenle işe girebilirsiniz. Bu arada, yukarıda belirtilen koşul uluslararası bir grup içinde personel transferi durumunda ve akademik personel, sanatçılar, misafir öğretim görevlileri veya stajyerler söz konusu olduğunda daha az katı bir şekilde uygulanır. Sonuçta, AB dışından gelen bu (İngiliz) vatandaşların Hollanda işgücü piyasasına kalıcı olarak girmeleri beklenmiyor.

AB dışından bir çalışan için geçerli bir oturma izni

Bir TWV veya GVVA çalışma izninin verilmesine getirilen bir diğer önemli koşul, bir İngiliz ve dolayısıyla AB dışında bir vatandaş olarak, Hollanda'da birlikte çalışabileceğiniz geçerli bir oturma iznine sahip olmanız (veya alacağınız) olmasıdır. Hollanda'da çalışmak için çeşitli oturma izinleri vardır. Hangi ikamet iznine ihtiyacınız olduğu ilk olarak Hollanda'da çalışmak istediğiniz süreye göre belirlenir. Bu 90 günden daha kısaysa, kısa süreli bir vize genellikle yeterli olacaktır. Bu vize için menşe ülkenizdeki veya sürekli ikamet ettiğiniz ülkedeki Hollanda büyükelçiliğine başvurabilirsiniz.

Bununla birlikte, Hollanda'da 90 günden fazla çalışmak istiyorsanız, oturma izninin türü Hollanda'da yapmak istediğiniz işe bağlıdır:

  • Bir şirket içinde transfer. Avrupa Birliği dışında bir şirket için çalışıyorsanız ve bir Hollanda şubesine stajyer, yönetici veya uzman olarak transfer edilirseniz, Hollandalı işvereniniz sizin için GVVA altında IND'de oturma izni başvurusunda bulunabilir. Böyle bir ikamet izni vermek için, AB dışında kurulmuş bir şirketle geçerli bir iş sözleşmesi dahil olmak üzere, geçerli bir kimlik kanıtı ve bir arka plan sertifikası gibi bir dizi genel koşula ek olarak bir dizi koşulu yerine getirmeniz gerekir. Şirket içi transfer ve ilgili oturma izni hakkında daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin Law & More.
  • Çok yetenekli göçmen. Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden Hollanda'da üst düzey yönetim pozisyonunda veya uzman olarak çalışacak olan yüksek vasıflı çalışanlar için yüksek vasıflı bir göçmen izni başvurusu yapılabilir. Bunun için başvuru, GVVA çerçevesinde işveren tarafından IND'ye yapılır. Bu nedenle bu ikamet izninin sizin tarafınızdan başvurması gerekmez. Bununla birlikte, bunu kabul etmeden önce bir dizi koşulu karşılamanız gerekir. Bu koşullar ve onlar hakkında daha fazla bilgi sayfamızda bulunabilir. Bilgi göçmeni. Lütfen unutmayın: 2016/801 sayılı Direktif (AB) anlamında bilimsel araştırmacılar için farklı (ek) koşullar geçerlidir. Yönergeye göre Hollanda'da çalışmak isteyen bir İngiliz araştırmacı mısınız? Sonra iletişim Law & More. Göçmenlik ve iş hukuku alanındaki uzmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyar.
  • Avrupa Mavi Kartı. Avrupa Mavi Kartı, 31 Aralık 2020 tarihinden beri Avrupa Birliği Üye Devletlerinden birinin vatandaşlığına sahip olmayan ve İngiliz vatandaşları gibi yüksek eğitimli göçmenler için birleşik oturma ve çalışma iznidir. GVVA çerçevesinde işveren tarafından IND başvurusu yapılmalıdır. Avrupa Mavi Kart sahibi olarak, Hollanda'da 18 ay çalıştıktan sonra, o Üye Devletteki koşulları karşılamanız koşuluyla, başka bir Üye Devlette de çalışmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca sayfamızdan bunların hangi koşullarda olduğunu da okuyabilirsiniz Bilgi göçmeni.
  • Ücretli istihdam. Yukarıdaki seçeneklere ek olarak, ücretli istihdam için ikamet amaçlı bir dizi başka izinler de vardır. Kendinizi yukarıdaki durumlarda tanımıyor musunuz, örneğin sanat ve kültürde belirli bir Hollanda pozisyonunda İngiliz bir çalışan olarak veya bir Hollanda tanıtım medyası için İngiliz muhabiri olarak çalışmak istediğiniz için? Bu durumda, muhtemelen sizin durumunuzda farklı bir oturma izni geçerli olacaktır ve diğer (ek) koşulları karşılamanız gerekir. İhtiyaç duyduğunuz oturma izni, durumunuza bağlıdır. Şurada: Law & More bunları sizinle birlikte belirleyebiliriz ve buna dayanarak hangi koşulları karşılamanız gerektiğini belirleyebiliriz.

Çalışma izni gerekmez

Bazı durumlarda, İngiliz vatandaşı olarak TWV veya GVAA çalışma iznine ihtiyacınız yoktur. Çoğu istisnai durumda, yine de geçerli bir oturma izni sunmanız ve bazen UWV'ye rapor vermeniz gerektiğini lütfen unutmayın. Çalışma izninin genellikle en alakalı olacak iki ana istisnası aşağıda vurgulanmıştır:

  • 31 Aralık 2020 tarihinden önce Hollanda'ya yaşamaya (gelen) İngiliz vatandaşları. Bu vatandaşlar, Birleşik Krallık ve Hollanda arasında imzalanan çekilme anlaşması kapsamındadır. Bu, Birleşik Krallık Avrupa Birliği'nden kesin olarak ayrıldıktan sonra bile, bu İngiliz vatandaşlarının çalışma izni gerekmeden Hollanda'da çalışmaya devam edebileceği anlamına gelir. Bu, yalnızca söz konusu İngiliz vatandaşları, kalıcı bir AB ikamet belgesi gibi geçerli bir oturma iznine sahipse geçerlidir. Bu kategoriye giriyorsunuz ancak hala Hollanda'da kalışınız için geçerli bir belgeniz yok mu? O halde, Hollanda'daki işgücü piyasasına ücretsiz erişimi garanti altına almak için sabit veya belirsiz bir süre için oturma iznine başvurmak akıllıca olacaktır.
  • Bağımsız girişimciler. Hollanda'da serbest meslek sahibi olarak çalışmak istiyorsanız, oturma iznine ihtiyacınız vardır 'serbest meslek sahibi olarak çalışmak'. Böyle bir oturma iznine hak kazanmak istiyorsanız, gerçekleştireceğiniz faaliyetler Hollanda ekonomisi için çok önemli olmalıdır. Sunduğunuz ürün veya hizmetin Hollanda için de yenilikçi bir karaktere sahip olması gerekir. Başvuru için hangi koşulları karşılamanız ve hangi resmi belgeleri sunmanız gerektiğini bilmek ister misiniz? Daha sonra avukatlarıyla iletişime geçebilirsiniz. Law & More. Avukatlarımız başvuruda size yardımcı olmaktan mutluluk duyar.

At Law & More her durumun farklı olduğunu anlıyoruz. Bu yüzden kişisel bir yaklaşım kullanıyoruz. Sizin durumunuzda hangi (diğer) ikamet ve çalışma izinleri veya istisnalarının geçerli olduğunu ve bunları verme koşullarını karşılayıp karşılamadığınızı bilmek ister misiniz? Sonra iletişim Law & More. Law & MoreAvukatları, durumunuzu doğru bir şekilde değerlendirebilmeleri ve sizinle birlikte hangi oturma ve çalışma izninin sizin durumunuza ve hangi koşullara uymanız gerektiğine karar verebilmeleri için göçmenlik ve iş hukuku alanında uzman kişilerdir. Daha sonra oturma izni başvurusu yapmak veya çalışma izni başvurusu yapmak mı istiyorsunuz? O zaman bile Law & More uzmanlar size yardımcı olmaktan mutluluk duyar.

Law & More