Transfer vergisinde değişiklik: yeni başlayanlar ve yatırımcılar dikkat! Resim

Transfer vergisinde değişiklik: yeni başlayanlar ve yatırımcılar dikkat!

2021, mevzuat ve yönetmelikler alanında birkaç şeyin değişeceği bir yıl. Bu aynı zamanda transfer vergisi için de geçerlidir. 12 Kasım 2020'de Temsilciler Meclisi, transfer vergisinin ayarlanması için bir tasarıyı onayladı. Bu tasarının amacı, yatırımcılara göre konut piyasasında yeni başlayanların konumunu iyileştirmektir, çünkü yatırımcılar, özellikle (büyük) şehirlerde, bir ev satın almak konusunda genellikle çok hızlıdırlar. Bu, yeni başlayanların bir ev satın almasını giderek zorlaştırıyor. 1 Ocak 2021'den itibaren her iki kategori için de hangi değişikliklerin geçerli olacağını ve sonuç olarak nelere dikkat etmeniz gerektiğini bu blogda okuyabilirsiniz.

İki ölçü

Tasarının yukarıda açıklanan amacını gerçekleştirmek için 2021'den itibaren devir vergisi alanında iki değişiklik veya en azından tedbir getirilecektir. Bunun başlangıç ​​alıcılarının konut işlemlerinin sayısını artırması ve yatırımcıların konut işlemlerini azaltmak.

Bu bağlamdaki ilk önlem, yeni başlayanlar için geçerlidir ve kısaca, transfer vergisinden muafiyet gerektirir. Başka bir deyişle, yeni başlayanlar artık 1 Ocak 2021'den itibaren transfer vergisi ödemek zorunda değil, böylece bir ev satın almak onlar için çok daha ucuz hale geliyor. Muafiyetin bir sonucu olarak, konutların değerindeki artışa bağlı olarak, konut satın alma ile ilgili toplam maliyetler gerçekten azalacaktır. Lütfen dikkat: muafiyet tek seferliktir ve evin fiyatı 400,000 Nisan 1'den itibaren 2021 € 'yu geçemez. Ek olarak, muafiyet yalnızca mülkün devri medeni hukuk noterinde 1 veya daha sonra gerçekleştiğinde geçerlidir. Ocak 2021 ve satın alma sözleşmesinin imzalanma anı belirleyici değil.

Diğer tedbir yatırımcıları ilgilendirir ve iktisaplarının 1 Ocak 2021'den itibaren daha yüksek genel oran üzerinden vergilendirileceği anlamına gelir. Bu oran anılan tarihte% 6'dan% 8'e çıkarılacaktır. Yeni başlayanların aksine, yatırımcıların bir ev satın alması daha pahalı hale geliyor. Onlar için, satış vergisi oranındaki artışın bir sonucu olarak, evin satın alınmasıyla ilgili toplam maliyetler artacaktır. Bu arada, bu oran sadece ticari binalar da dahil olmak üzere konut dışı mülklerin edinimini değil, aynı zamanda kullanılmayacak veya geçici olarak ana konut olarak kullanılacak konut edinimlerini de vergilendiriyor. Bu bağlamda, devir vergisi düzenlemesine ilişkin kanun tasarısının açıklayıcı notuna göre, örneğin bir tatil evi, ebeveynlerin çocukları için satın aldıkları bir ev ve gerçek kişiler tarafından ancak yasal olarak satın alınan evleri düşünün. konut şirketleri gibi kişiler.

Başlangıç ​​mı yoksa yatırımcı mı?

Ama aklınızda ne ölçüsü var? Başka bir deyişle, başlangıç ​​mı yoksa yatırımcı mısınız? Birisinin gerçekten sahip olduğu konut piyasasına ilk kez girip girmediği ve daha önce hiç ev sahibi olup olmadığı, bu soruyu yanıtlamak için başlangıç ​​noktası olarak alınabilir. Ancak başlangıç ​​muafiyetine kimin hak kazanacağı ve ciro vergisi oranındaki artışın kime uygulanacağı bu ölçüte göre belirlenmez. Bir alıcı olarak daha önce bir eve sahip olup olmadığınız muafiyet açısından önemli değildir. Başka bir deyişle, muafiyetten yararlanabilmek için evin ilk sahibi tarafından ikamet edilen eviniz olması gerekmez.

Transfer vergisinin ayarlanması için fatura tamamen farklı bir başlangıç ​​noktası kullanır. Bir başlangıç ​​olarak sınıflandırılıp sınıflandırılamayacağınız ve bu nedenle başlangıç ​​muafiyeti şansınız olup olmadığı, üç kümülatif kritere bağlıdır. Kriterler aşağıdaki gibidir:

  • Edinen işletmenin yaşı. Başlangıç ​​olarak kabul edilmek için 18 ile 35 yaşları arasında olmalısınız. Faturada üst sınır olan 35, çünkü AFM'nin araştırması, ortalama olarak 35 yaşın altındaki bir alıcı için maliyetleri karşılamanın daha zor olduğunu gösterdi. Ayrıca 18 yaş alt sınırı ile muafiyet başvurusu için reşit olma şartı geçerlidir. Bu alt sınırın amacı başlangıç ​​muafiyetinin uygunsuz kullanımını önlemektir: yasal temsilcilerin reşit olmayan bir çocuk adına ev satın alırken muafiyeti kullanması mümkün değildir. Ayrıca, bir konut birden fazla alıcı tarafından müştereken iktisap edilmiş olsa bile, yaş sınırlarının her bir edinen için uygulanması gerekir. Devralanlardan biri 15 yaşından büyükse, bu alıcı için aşağıdakiler geçerlidir: kendi adına muafiyet yoktur.
  • Edinen işletme bu muafiyeti daha önce uygulamamıştır. Bahsedildiği gibi, başlangıç ​​muafiyeti yalnızca bir kez kullanılabilir. Bu kuralın ihlal edilmediğinden emin olmak için, daha önce başlangıç ​​muafiyetini uygulamadığınızı yazılı olarak açık, kesin ve kesin bir şekilde beyan etmeniz gerekir. Transfer vergisinden muafiyetten yararlanmak için bu yazılı beyan daha sonra medeni hukuk noterine sunulmalıdır. Prensip olarak, medeni hukuk noteri, bu ifadenin yanlış olarak verildiğini bilmediği sürece, bu yazılı ifadeye güvenebilir. Daha sonra devralan olarak, verilen beyana rağmen muafiyeti daha önce uyguladığınız anlaşılırsa, ek bir değerlendirme yapılmaya devam edilecektir.
  • Konutun edinen tarafından geçici olarak asıl mesken olarak kullanılması. Başka bir deyişle, yeni başlayanlar muafiyetinin kapsamı, aslında evde yaşayacak olan edinenler ile sınırlıdır. Bu durumla ilgili olarak, bir edinen olarak, evin geçici ve asıl mesken olarak kullanılacağını açık, kesin ve çekincesiz olarak yazılı olarak beyan etmeniz ve bu yazılı beyanı devralma kendisinden geçerse, edinimden önce medeni hukuk noteri. Geçici kullanım, örneğin evin kiralanması veya tatil evi olarak kullanılması anlamına gelir. Ana ikamet, cemaatle kayıt olmayı ve orada bir yaşam inşa etmeyi içerirken (spor aktiviteleri, okul, ibadet yeri, çocuk bakımı, arkadaşlar, aile dahil). Bir alıcı olarak, yeni konutu ana ikametgahınız olarak kullanmayacaksanız veya yalnızca 1 Ocak 2021'den itibaren geçici olarak kullanmayacaksanız, yine de% 8'lik genel oran üzerinden vergilendirileceksiniz.

Bu kriterlerin değerlendirilmesi ve dolayısıyla muafiyet başvurusuna hak kazanıp kazanmadığınız sorusunun cevabı, ev satın alındığında gerçekleşir. Daha spesifik olarak, noterde satış senedinin düzenlendiği andır. Noterlik senedinin yerine getirilmesinden hemen önce ikinci ve üçüncü şartlara ilişkin yazılı beyannamenin de notere sunulması gerekir. Satın alma sözleşmesinin imzalandığı an, yeni başlayanların muafiyetinin kazanılması için olduğu gibi, yazılı beyannamenin düzenlenmesi ile ilgili değildir.

Bir ev satın almak hem başlangıç ​​hem de yatırımcı için önemli bir adımdır. Hangi kategoriye dahil olduğunuzu ve 2021'den itibaren hangi önlemleri almanız gerektiğini bilmek ister misiniz? Veya muafiyet için gerekli beyanı yapmak için yardıma mı ihtiyacınız var? Sonra iletişim Law & More. Avukatlarımız gayrimenkul ve sözleşme hukuku konusunda uzmandır ve size yardım ve tavsiye vermekten mutluluk duyar. Avukatlarımız ayrıca, örneğin satın alma sözleşmesinin hazırlanması veya kontrol edilmesi söz konusu olduğunda, takip sürecinde size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

Law & More