İlk adları değiştirme

İlk adları değiştirme

Çocuklar için bir veya daha fazla isim seçin

Prensip olarak, ebeveynler çocukları için bir veya daha fazla isim seçmekte özgürdür. Bununla birlikte, sonunda seçilen ilk isimden memnun kalmayabilirsiniz. Adınızı mı yoksa çocuğunuzun adını mı değiştirmek istiyorsunuz? O zaman bir dizi önemli şeye göz kulak olmalısın. Sonuçta, adın değiştirilmesi “sadece” mümkün değildir.

İlk adları değiştirme

İlk olarak, ilk adı değiştirmek için geçerli bir nedene ihtiyacınız vardır, örneğin:

  • Evlat edinme veya vatandaşlığa kabul etme. Sonuç olarak, kendinizi geçmişinizden uzak tutmak istediğiniz veya yeni bir adla önceki uyruğunuzdan bir entegrasyon programından sonra yeni bir başlangıç ​​yapmaya hazır olabilirsiniz.
  • Cinsiyet değişikliği. Prensip olarak, bu sebep kendisi için konuşur. Sonuçta, sonuç olarak adınızın artık kişi veya cinsiyetinizle eşleşmediği ve bir değişikliğe ihtiyacı olduğu düşünülebilir.
  • Kendinizi imanınızdan uzaklaştırmak ve bu nedenle tipik dini adınızı değiştirmek isteyebilirsiniz. Tersine, elbette tipik bir dini ad alarak dininizle olan bağınızı güçlendirmek isteyebilirsiniz.
  • Zorbalık veya ayrımcılık. Son olarak, adınızın veya çocuğunuzun yazımından dolayı kötü derneklere veya veba sıralarına yol açtığı kadar sıra dışı olmasına neden olabilir.

Bahsedilen durumlarda, farklı bir ad elbette bir çözüm sunacaktır. Buna ek olarak, normal bir ad olmadıkça, bir adın uygun olmaması ve küfür sözcükleri içermemesi veya mevcut bir soyadı ile aynı olmaması gerekir.

Geçerli bir nedeniniz var mı ve adınızı mı yoksa çocuğunuzun adını mı değiştirmek istiyorsunuz? O zaman bir avukata ihtiyacınız var. Avukat sizin adınıza mahkemeye farklı bir ad soran bir mektup gönderecektir. Böyle bir mektup başvuru olarak da bilinir. Bu amaçla, avukatınıza pasaportun bir kopyası, doğum belgesinin otantik bir kopyası ve orijinal BRP özü gibi gerekli belgeleri sağlamanız gerekir.

Mahkeme prosedürü genellikle yazılı olarak yapılır ve mahkemede görünmenize gerek yoktur. Ancak, başvuruyu okuduktan sonra hâkimin karar vermek için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyması halinde, örneğin ebeveynlerden biri gibi ilgili bir tarafın talebe katılmaması veya mahkemenin bunun için başka bir neden görmesi durumunda duruşma yapmak mümkündür.

Mahkeme genellikle kararını yazılı olarak verir. Başvuru ve karar arasındaki süre uygulamada yaklaşık 1-2 aydır. Mahkeme talebinizi kabul ederse, mahkeme yeni adı sizin veya çocuğunuzun kayıtlı olduğu belediyeye gönderir. Mahkemenin olumlu karar vermesinden sonra, belediyenin yeni ad belgesi veya ehliyet için yeni bir kimlik belgesi başvurusunda bulunmadan önce belediye kişisel kayıtları veritabanındaki (GBA) adı değiştirmek için genellikle 8 hafta vardır.

Mahkeme ayrıca adınızı veya çocuğunuzun adını değiştirmek için yeterli neden olmadığını düşünürse, farklı bir karara varıp talebinizi reddedebilir. Bu durumda, üç ay içinde yüksek mahkemeye itiraz edebilirsiniz. Ayrıca, temyiz mahkemesinin kararına katılmıyorsanız, 3 ay içinde temyiz mahkemesinin kararını iptal etmek için Yargıtay'dan temyiz talebinde bulunabilirsiniz. Hem temyiz hem de temyiz konusunda bir avukat size yardım etmelidir.

Adınızı veya çocuğunuzun adını değiştirmek ister misiniz? Lütfen iletişime geçin Law & More. At Law & More bir değişikliğin birçok nedeni olabileceğini ve bunun nedeninin kişi başına değiştiğini biliyoruz. Bu yüzden kişisel bir yaklaşım kullanıyoruz. Avukatlarımız size sadece tavsiye vermekle kalmaz, aynı zamanda adınızı değiştirmek veya yasal işlemler sırasında yardımcı olmak için başvuruda size yardımcı olur.

Law & More