Kiralanan malın tahliyesi

Kiralanan malın tahliyesi

Tahliye hem kiracı hem de ev sahibi için sert bir prosedürdür. Sonuçta, tahliye üzerine, kiracılar kiralanan mülkü tüm eşyalarıyla ve tüm kapsamlı sonuçlarıyla terk etmek zorunda kalırlar. Kiracı kira sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmezse, ev sahibi tahliye ile devam edemez. Tahliye yasalar tarafından açıkça düzenlenmese de, bu prosedür için katı kurallar geçerlidir.

Tahliyeye devam edebilmek için, ev sahibinin mahkemeden tahliye kararı alması gerekir. Bu mahkeme kararı, mahkeme tarafından belirlenen bir tarihte kiralanan mülkün tahliye edilmesini de içerir. Kiracı tahliye kararını kabul etmezse, kiracı bu mahkeme kararına itiraz edebilir. Temyiz başvurusunda bulunmak, temyiz mahkemesi karar verene kadar genellikle mahkeme kararının etkisini ve dolayısıyla tahliyeyi askıya alır. Ancak, tahliye kararının mahkeme tarafından icra edilebilir olduğu ilan edilirse, kiracının temyizi askıya alınmasına neden olmaz ve ev sahibi tahliyeye devam edebilir. Bu tür olaylar, temyiz mahkemesi tahliyenin aksine karar verirse, ev sahibi için bir risk oluşturur.

Kiralanan malın tahliyesi

Mahkeme tahliye izni vermeden önce ev sahibinin kira sözleşmesini feshetmiş olması gerekir. Ev sahibi aşağıdaki yöntemlerle feshedilebilir:

Çözünme

Bu fesih yöntemi için kiracının ilgili kira sözleşmesinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmesinde, yani temerrüde düşmesinde bir eksiklik olması gerekir. Bu, örneğin kiracının bir kira borcu yaratması veya kanuna aykırı bir rahatsızlığa neden olması durumunda geçerlidir. Kira sözleşmesinin feshinin haklı gösterilmesi için kiracının kusuru yeterli olmalıdır. Kiralanan mülk bir konut alanı veya orta büyüklükte bir iş alanıyla ilgiliyse, kiracı, feshin ancak mahkeme prosedürü yoluyla gerçekleşebileceği anlamında korumadan yararlanacaktır.

İptal

Bu başka bir fesih yoludur. Ev sahibinin bu bağlamda yerine getirmesi gereken gereksinimler, kiralanan mülkün türüne bağlıdır. Kiralanan mülk bir konut alanı veya orta ölçekli bir iş alanıyla ilgiliyse, kiracı, iptalin yalnızca Sözleşme'nin 7: 274 ve 7: 296. Hollanda Medeni Kanunu. Her iki durumda da başvurulabilecek gerekçelerden biri, örneğin, kiralanan mülkün acil kişisel kullanımıdır. Ek olarak, son tarihler gibi çeşitli diğer formalitelere ev sahibi tarafından uyulmalıdır.

Kiralanan alan, yaşam alanı veya orta ölçekli iş alanı, yani 230a iş alanı dışında mıdır? Bu durumda, kiracı yukarıda belirtildiği gibi kira korumasından yararlanamaz ve ev sahibi kira sözleşmesinin feshi nispeten hızlı ve kolay bir şekilde etkileyebilir. Ancak, bu hiçbir şekilde tahliye için geçerli değildir. Sonuçta, 230a iş alanı olarak adlandırılan bir kiracı, tahliye koruması kiracının yazılı tahliye tebligatından sonraki iki ay içinde tahliye süresinin en fazla bir yıl uzatılmasını talep etmesi bakımından Hollanda Medeni Kanunu'nun 230a maddesi uyarınca. Bu tür bir talep, kiralanan alandan daha önce ayrılmış veya boşaltılan kiracıya da yapılabilir. Kiracı tahliye süresinin uzatılması için talepte bulunduysa, bu talebin değerlendirilmesi bir çıkarlar dengesi ile yapılır. Mahkeme, kiracının çıkarları tahliye nedeniyle ciddi şekilde zarar görürse ve kiralanan mülkü kullanmak için ev sahibinin çıkarlarından ağır basarsa bu talebi kabul edecektir. Mahkeme talebi reddederse, bu karara karşı kiracıya temyiz veya temyiz başvurusu yapılmaz. Bu sadece mahkeme yanlış bir şekilde Hollanda Medeni Kanunu'nun 230a maddesini uyguladıysa veya uygulamadıysa farklıdır.

Ev sahibi tahliye prosedüründeki tüm gerekli adımları doğru bir şekilde tamamlamışsa ve mahkeme kiralanan mülkü tahliye etmek için izin verirse, bu, ev sahibinin tahliye ile devam edebileceği anlamına gelmez. Bunu yaparsa, ev sahibi genellikle kiracıya hukuka aykırı olarak hareket eder, böylece kiracı bu durumda tazminat talep edebilir. Mahkemenin izni sadece ev sahibinin kiralanan malın tahliye edilmiş olabileceği anlamına gelir. Bu, ev sahibinin tahliye için bir icra memuru kullanması gerektiği anlamına gelir. İcra memuru ayrıca kiracıya tahliye emri sunarak kiracıya kiralanan mülkün kendisini terk etmesi için son bir şans verecektir. Kiracı bunu yapmazsa, fiili tahliye masrafları kiracı tarafından karşılanacaktır.

Tahliye prosedürü hakkında sorularınız mı var veya yasal yardıma mı ihtiyacınız var? Lütfen iletişime geçin Law & More. Avukatlarımız kiracılık hukuku alanında uzmandır ve tahliye prosedüründe size tavsiye ve / veya yardım vermekten mutluluk duyarlar.

Law & More