Hollanda'da partnerinizle birlikte yaşamak 1X1 resmi

Hollanda'daki partnerinizle birlikte yaşamak

''Law & More oturma izni başvurusu prosedürünün tüm adımlarında size ve eşinize yardımcı olur ve rehberlik eder. ''

Eşinizle birlikte Hollanda'da yaşamak ister misiniz? Bu durumda oturma iznine ihtiyacınız olacaktır. Oturma iznine hak kazanmak için siz ve eşiniz çeşitli gereklilikleri yerine getirmek zorunda kalacaksınız. Geçerli olan birkaç genel ve özel gereksinim vardır.

Çeşitli genel gereksinimler

İlk genel şart, sizin ve eşinizin geçerli bir pasaportunuzun olması gerektiğidir. Öncül bildirimini de doldurmanız gerekir. Bu beyanda, diğer şeylerin yanı sıra, geçmişte herhangi bir suç işlemediğinizi beyan edeceksiniz. Bazı durumlarda, Hollanda'ya vardıktan sonra tüberküloz araştırmasına katılmak zorunda kalacaksınız. Bu sizin durumunuza ve uyruğunuza bağlıdır. Ayrıca, her ikinizin de 21 yaşında veya daha büyük olmanız gerekir.

Çeşitli özel gereksinimler

Özel gereksinimlerden biri, eşinizin bağımsız ve uzun vadeli yeterli gelire sahip olması gerektiğidir. Gelir genellikle en azından yasal asgari ücrete eşit olmalıdır. Bazen farklı bir gelir gereksinimi söz konusudur, bu durumunuza bağlıdır. Eşiniz AOW emeklilik yaşına ulaşmışsa, eşiniz sürekli ve tamamen işe yaramazsa veya eşiniz kalıcı olarak işgücüne katılım gereksinimini karşılayamıyorsa geçerli değildir.

Hollanda Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Hizmeti'nin sürdürdüğü bir diğer önemli özel gereklilik de yurttaşlık entegrasyon sınavını geçmektir. Sadece bu sınava girmekten muafsanız, sınava girmek zorunda değilsiniz. Sınava girmekten muaf olduğunuzu, sınava girmenin maliyetinin ne olduğunu ve sınava nasıl kaydolabileceğinizi bilmek ister misiniz? Bilgi için bize ulaşın.

Başvuru prosedürü nasıl çalışır?

Her şeyden önce, gerekli tüm belgelerin ve bilgilerin toplanması, yasallaştırılması ve tercüme edilmesi gerekecektir (gerekirse). Gerekli tüm belgeler toplandıktan sonra oturma izni başvurusu yapılabilir.

Çoğu durumda, Hollanda'ya seyahat edebilmek ve 90 günden fazla kalabilmek için özel bir vize gereklidir. Bu özel vizeye Düzenli Geçici Oturma İzni (mvv) denir. Bu, Hollanda Temsilciliği tarafından pasaportunuza konacak bir çıkartmadır. Bir mvv ihtiyacınız varsa uyruğunuza bağlıdır.

Bir mvv'ye ihtiyacınız varsa, tek seferde oturma izni ve mvv başvurusu yapılabilir. Bir mvv'ye ihtiyacınız yoksa, sadece oturma izni başvurusu yapılabilir.

Başvuruyu gönderdikten sonra, Hollanda Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Servisi, sizin ve partnerinizin tüm gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını kontrol edecektir. Karar 90 gün içinde verilecektir.

İletişim

Bu yazı ile ilgili herhangi bir sorunuz veya yorumunuz var mı?

Temas kurmaktan çekinmeyin mr. Maxim Hodak, avukat Law & More maxim.hodak@lawandmore.nl veya mr. Tom Meevis, avukat Law & More tom.meevis@lawandmore.nl aracılığıyla. Bizi aşağıdaki telefon numarasından da arayabilirsiniz: +31 (0) 40-3690680.

Law & More