Boşanma durumunda ebeveynlik planı

Boşanma durumunda ebeveynlik planı

Küçük çocuklarınız varsa ve boşanırsanız, çocuklar hakkında anlaşmalar yapılmalıdır. Karşılıklı anlaşmalar yazılı olarak bir anlaşma ile belirlenecektir. Bu anlaşma ebeveynlik planı olarak bilinir. Ebeveynlik planı, iyi bir boşanma için mükemmel bir temeldir.

Ebeveynlik planı zorunlu mu?

Kanun, boşanmakta olan evli ebeveynler için bir ebeveynlik planının zorunlu olduğunu belirtir. Kayıtlı ebeveynlerin kayıtlı ortaklıkları feshedildiğinde de bir ebeveynlik planı hazırlanmalıdır. Evli veya kayıtlı eş olmayan ancak ebeveynlik yetkisini birlikte kullanan ebeveynlerin de bir ebeveynlik planı yapmaları beklenmektedir.

Ebeveynlik planı ne diyor?

Yasa, ebeveynlik planının en azından aşağıdakilerle ilgili anlaşmaları içermesi gerektiğini öngörür:

  • Çocukları ebeveynlik planını hazırlama sürecine nasıl dahil ettiğiniz;
  • bakımı ve yetiştirmeyi nasıl böldüğünüz (bakım düzenlemesi) veya çocuklarla nasıl başa çıktığınız (erişim düzenlemesi);
  • çocuğunuz hakkında ne kadar ve ne sıklıkta bilgi verdiğiniz;
  • okul seçimi gibi önemli konularda birlikte nasıl kararlar aldığınız;
  • bakım ve yetiştirme maliyetleri (nafaka).

Ebeveynlik planına başka anlaşmaları da dahil etmeyi seçebilirsiniz. Örneğin, ebeveyn olarak sizin yetiştirilmenizde önemli bulduğunuz şeyler, belirli kurallar (yatma vakti, ev ödevi) veya cezaya ilişkin görüşler. Ebeveynlik planına her iki aileyle temas hakkında da bir şeyler ekleyebilirsiniz. Böylece bunu ebeveynlik planına gönüllü olarak dahil edebilirsiniz.

Ebeveynlik planı hazırlama

Diğer ebeveynle iyi anlaşmalar yapabilmen elbette güzel. Herhangi bir nedenle bu mümkün değilse, şu numaradan bir arabulucu veya aile avukatını arayabilirsiniz. Law & More. Yardımı ile Law & More arabulucular, ebeveynlik planının içeriğini profesyonel ve uzman rehberliğinde tartışabilirsiniz. Arabuluculuk bir çözüm sunmuyorsa, uzman aile avukatlarımız da hizmetinizdedir. Bu, çocuklar hakkında anlaşmalar yapmak için diğer partnerle görüşmenizi sağlar.

Ebeveynlik planına ne olacak?

Mahkeme boşanma davanızı ilan edebilir veya kayıtlı ortaklığınızı feshedebilir. Aile hukuku avukatları Law & More orijinal ebeveynlik planını sizin için mahkemeye gönderecektir. Mahkeme daha sonra ebeveynlik planını boşanma kararına ekler. Sonuç olarak, ebeveynlik planı mahkemenin kararının bir parçasıdır. Bu nedenle her iki ebeveyn de ebeveynlik planındaki anlaşmalara uymak zorundadır.

Ebeveynlik planı hazırlamak mümkün değil mi?

Ebeveynler, ebeveynlik planının içeriği konusunda tam bir anlaşmaya varmazlar. Bu durumda, yasal boşanma şartına da uyamazlar. Bu tür durumlar için bir istisna vardır. Anlaşmaya varmak için yeterli çabayı gösterdiklerini ancak gösteremeyen ebeveynler, bunu mahkemeye belgelerde belirtebilirler. Mahkeme daha sonra boşanmayı ilan edebilir ve ebeveynlerin kabul etmedikleri hususlara kendisi karar verebilir.

Boşanmak istiyor musunuz ve bir ebeveynlik planı hazırlamak için yardıma ihtiyacınız var mı? Sonra Law & More sizin için doğru yer. Uzman aile hukuku avukatları Law & More boşanmanızda ve bir ebeveynlik planı hazırlamanızda size yardımcı olabilir ve rehberlik edebilir.

Law & More