Ön yargı eki

Ön yargı eki

Önyargı eki: ödeme yapmayan bir taraf olması durumunda geçici güvenlik

Ön yargı eki, koruyucu, geçici bir ek biçimi olarak görülebilir. Önyargı eki, alacaklının bir icra emri altında el koyma yoluyla fiili tazminat talep etmeden önce borçlunun mallarından kurtulmamasını sağlayabilir; Sıklıkla düşünülenin aksine, önyargı eki, iddianın derhal tatmin edilmesine yol açmaz. Önyargı eki, borçlu bütçesini yapmak ve ödeme yapmasını sağlamak için kaldıraç olarak da kullanılabilen yaygın olarak kullanılan bir araçtır. Diğer ülkelere kıyasla, Hollanda'da malların bağlanması oldukça basittir. Ön yargı eki ile mallar nasıl eklenebilir ve sonuçları nelerdir?

Ön yargı eki

Ön yargı eki

Kişi önyargılı haciz yoluyla mallara el koymak istediğinde, ön yardım hakemine başvuruda bulunmak zorunda kalacaktır. Bu uygulamanın belirli gereksinimleri karşılaması gerekecektir. Başvuru, örneğin istenen hacizin niteliğini, hangi hakkın kullanılacağına ilişkin bilgileri (örneğin mülkiyet veya zararın tazmini hakkı) ve alacaklının borçlunun mallarına el koymak istediği miktarı içermelidir. Hakim başvuruya karar verdiğinde kapsamlı bir araştırma yapmaz. Yapılan araştırma kısadır. Bununla birlikte, önyargı haczi talebi, ancak bir borçlunun veya malların ait olduğu üçüncü bir tarafın mallardan kurtulacağına dair haklı temellere dayanan bir korku olduğu gösterildiğinde onaylanacaktır. Kısmen bu nedenle, borçluya önyargılı haciz talebi hakkında bilgi verilmez; nöbet sürpriz olacak.

Başvurunun onaylandığı anda, önyargı ekinin karşılık geldiği iddiasıyla ilgili ana işlemlerin, ön yargı eki başvurusunun onaylandığı andan itibaren en az 8 gün olan bir hakim tarafından belirlenen bir süre içinde başlatılması gerekecektir. . Normalde hakim bu terimi 14 güne ayarlayacaktır. Bağlanma, icra memuru tarafından kendisine yapılan bir takas bildirimi ile borçluya duyurulur. Normalde, ek bir yürütme yazısı elde edilene kadar tam güçte kalacaktır. Bu yazı elde edildiğinde, ön yargı eki, bir icra yazısı altında nöbet haline getirilir ve alacaklı, borçlunun ekli mallarına hak talebinde bulunabilir. Hâkim bir infaz emri vermeyi reddettiğinde, ön yargı ekinin süresi dolar. Dikkate değer bir husus, ön yargı ekinin borçlunun ekli malları satamayacağı anlamına gelmemesidir. Bu, ekin satıldığı takdirde malların üzerinde kalacağı anlamına gelir.

Hangi mallara el konabilir?

Borçlunun tüm varlıkları eklenebilir. Bu, envanter, ücretler (kazançlar), banka hesapları, evler, arabalar vb. İle ilgili olarak bağlanmanın gerçekleşebileceği anlamına gelir. Kazançların eklenmesi bir garnitür biçimidir. Bu, malların (bu durumda kazançların) üçüncü bir taraf (işveren) tarafından tutulduğu anlamına gelir.

Ekin iptali

Borçlunun mallarına önyargı eki de iptal edilebilir. İlk olarak, ana yargılamadaki mahkeme, ekin iptal edilmesi gerektiğine karar verirse bu olabilir. İlgili bir taraf (genellikle borçlu) ekin iptalini talep edebilir. Bunun nedeni, borçlunun alternatif güvenlik sağlaması, özet incelemeden, ekin gereksiz olduğu veya prosedürel, resmi bir hatanın ortaya çıkmış olması olabilir.

Ön yargı ekinin dezavantajları

Ön yargı ekinin güzel bir seçenek gibi görünse de, önyargı eki çok hafif istendiğinde sonuçların olabileceği de dikkate alınmalıdır. Ön yargının karşılık geldiği ana yargılama talebinin reddedildiği anda, bağlılık emri veren alacaklı, borçlunun maruz kaldığı zarardan sorumlu olacaktır. Ayrıca, ön yargılama eki işlemleri, borçlu tarafından geri ödenmeyecek paraya (icra memurları, mahkeme ücretleri ve avukat ücretlerini düşünün) mal olur. Buna ek olarak, alacaklı her zaman talep edilecek bir şey olmaması riskini taşır; borçlunun banka hesabında para yok.

İletişim

Bu makaleyi okuduktan sonra başka sorularınız veya yorumlarınız olursa, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Maxim Hodak, Avukat Law & More maxim.hodak@lawandmore.nl veya mr. Tom Meevis, avukat Law & More tom.meevis@lawandmore.nl aracılığıyla veya bizi +31 (0) 40-3690680 numaralı telefondan arayın.

Law & More