Hızlı boşanma: nasıl yaparsınız?

Hızlı boşanma: nasıl yaparsınız?

Boşanma neredeyse her zaman duygusal olarak zor bir olaydır. Ancak, boşanmanın nasıl ilerlediği her şeyi değiştirebilir. İdeal olarak, herkes boşanmayı mümkün olduğunca çabuk bitirmek ister. Ama bunu nasıl yaparsın?

İpucu 1: Eski partnerinizle tartışmaları önleyin

Hızlı boşanma söz konusu olduğunda en önemli ipucu, eski eşinizle tartışmalardan kaçınmaktır. Çoğu durumda, birbirleriyle savaşırken çok zaman kaybedilir. Eski eşler birbirleriyle iyi iletişim kurarlarsa ve duygularını bir dereceye kadar kontrol altında tutarlarsa boşanma çok daha hızlı ilerleyebilir. Bu sadece birbirleriyle savaşmak için harcanan zamandan ve enerjiden tasarruf etmekle kalmaz, aynı zamanda boşanmayı çevreleyen yasal işlemlerin daha hızlı işlemesi anlamına gelir.

İpucu 2: Avukatı birlikte görün

Eski ortaklar anlaşma yapabildiklerinde, birlikte bir avukat tutabilirler. Bu sayede ikinizin de kendi avukatınıza ihtiyacı olmaz ancak müşterek avukat boşanma ile ilgili düzenlemeleri müşterek avukat tarafından boşanma sözleşmesine dahil edebilir. Bu, çifte maliyeti önler ve çok zaman kazandırır. Sonuçta ortak boşanma talebi varsa mahkemeye gitmenize gerek yok. Öte yandan, her iki taraf da kendi avukatını tuttuğunda durum böyledir.

Ayrıca, daha fazla zaman ve paradan tasarruf etmek için bir avukat tutmadan önce siz ve eski eşiniz için hazırlayabileceğiniz bazı şeyler vardır:

  • Hangi düzenlemeleri yaptığınızı eski eşinizle önceden tartışın ve bunları kağıda dökün. Böylece bazı konuların avukatla uzun uzun tartışılmasına gerek kalmaz ve avukatın sadece bu anlaşmaları boşanma sözleşmesine dahil etmesi yeterlidir;
  • Bölünecek malların envanterini zaten yapabilirsiniz. Sadece mal varlığını değil, aynı zamanda borçları da düşünün;
  • Noter, ipotek, değerleme ve olası yeni bir ev satın alma gibi mülkle ilgili mümkün olduğunca düzenleme yapın.

3. İpucu: Arabuluculuk

Eski eşinizle boşanma konusunda anlaşmaya varamazsanız, bir arabulucu çağırmanız akıllıca olacaktır. Boşanmada arabulucunun görevi, siz ve eski eşiniz arasındaki konuşmayı tarafsız bir üçüncü kişi olarak yönlendirmektir. Arabuluculuk yoluyla, her iki tarafın da anlaşabileceği çözümler aranır. Bu, çitin karşı taraflarında olmadığınız, ancak çatışmaları çözmek ve makul anlaşmalara varmak için birlikte çalıştığınız anlamına gelir. Birlikte bir çözüm bulduğunuzda, arabulucu yapılan düzenlemeleri kağıda dökecektir. Daha sonra, siz ve eski eşiniz, anlaşmaları boşanma sözleşmesine dahil edebilecek bir avukata danışabilirsiniz.

Law & More