Hollanda'da oturma izni

Oturma izniniz için boşanmanın sonuçları

Eşinizle evlilik nedeniyle Hollanda'da oturma izniniz var mı? Bu durumda boşanmanın oturma izniniz için sonuçları olabilir. Sonuçta, boşanırsanız, artık koşulları karşılamayacaksınız, oturma izni hakkınız zaman aşımına uğrayacak ve bu nedenle IND tarafından geri çekilebilir. Boşanmadan sonra Hollanda'da kalacağınız ve hangi gerekçeyle kalacağınız, ayırt edilmesi gereken aşağıdaki durumlara bağlıdır.

Senin çocukların var

Boşandınız, ama küçük çocuklarınız var mı? Bu durumda, aşağıdaki durumlarda Hollanda'da oturma iznini tutma olasılığı vardır:

Hollanda vatandaşı ile evliydiniz ve çocuklarınız Hollandalı. Bu durumda, Hollandalı küçük çocuğunuzla aranızda böyle bir bağımlılık ilişkisi olduğunu kanıtlarsanız, oturma hakkı verilmemişse çocuğunuzun AB'yi terk etmek zorunda kalacağını gösterirseniz oturma izninizi koruyabilirsiniz. Gerçek bakım ve / veya yetiştirme görevlerini yerine getirirken genellikle bir bağımlılık ilişkisi vardır.

Oturma izniniz için boşanmanın sonuçları

Bir AB vatandaşıyla evlisiniz ve çocuklarınız AB vatandaşı. Daha sonra, tek taraflı otorite veya mahkeme tarafından uygulanması ve uygulanması Hollanda'da yapılması gereken bir ziyaret düzenlemesi durumunda oturma izninizi koruma seçeneğiniz vardır. Ancak, hiçbir kamu fonunun kullanılmaması için aileyi destekleyecek yeterli kaynağınız olduğunu göstermelisiniz. Çocuklarınız Hollanda'da okula gidiyor mu? O zaman yukarıdakilerden muaf tutulmaya uygun olabilirsiniz.

AB vatandaşı olmayan biriyle evlisiniz ve çocuklarınız AB vatandaşı olmayanlar. Bu durumda oturma izninizi korumak zorlaşır. Bu durumda, yalnızca küçük çocukların AİHS'nin 8. maddesi uyarınca ikamet haklarını korumalarını isteyebilirsiniz. Bu makale aile ve aile hayatını koruma hakkını düzenlemektedir. Bu makaleye itirazın gerçekten onurlandırılıp kazanılmadığı sorusu için çeşitli faktörler önemlidir. Bu nedenle kesinlikle kolay bir yol değildir.

Senin çocuğun yok

Çocuklarınız yoksa ve boşanacaksanız, oturma izniniz sona erecektir, çünkü artık oturma hakkınızın bağlı olduğu kişi ile birlikte olmayacaksınız. Boşandıktan sonra Hollanda'da kalmak ister misiniz? O zaman yeni bir oturma iznine ihtiyacınız var. Oturma iznine hak kazanmak için belirli koşulları yerine getirmelisiniz. IND bu koşulları karşılayıp karşılamadığınızı kontrol eder. Uygun olduğunuz oturma izni durumunuza bağlıdır. Aşağıdaki durumlar ayırt edilebilir:

AB ülkesindesiniz. Bir AB ülkesi, AEA ülkesi veya İsviçre vatandaşı mısınız? Daha sonra Hollanda'da Avrupa kurallarına göre yaşayabilir, çalışabilir veya bir iş kurabilir ve eğitim alabilirsiniz. Bu aktiviteleri (bunlardan birini) gerçekleştirdiğiniz süre boyunca, eşiniz olmadan Hollanda'da kalabilirsiniz.

5 yıldan fazla oturma izniniz var. Bu durumda, bağımsız bir oturma izni için başvurabilirsiniz. Bununla birlikte, aşağıdaki koşulları yerine getirmelisiniz: aynı ortakla en az 5 yıl ikamet için oturma izniniz var, eşiniz Hollanda vatandaşı veya geçici olmayan bir konaklama amacı için oturma izniniz var ve uyum diploması veya bunun muafiyeti.

Sen türk vatandaşısın. Boşanmadan sonra Hollanda'da kalmak için Türk çalışanlar ve aile üyeleri için daha uygun kurallar geçerlidir. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki anlaşmalar nedeniyle, sadece 3 yıl sonra bağımsız oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Üç yıldır evliyseniz, iş aramak için 1 yıl sonra oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz.

Boşanma nedeniyle oturma izniniz geri çekildi mi ve başka bir oturma iznine ilişkin başvurunuz reddedildi mi? Sonra bir iade kararı var ve size Hollanda'dan ayrılmanız gereken bir süre veriliyor. Bu süre, ret veya geri çekilmeye karşı itiraz veya itirazda bulunulursa uzar. Uzatma, IND'nin itirazına veya hakimin kararına kadar sürer. Hollanda'da yasal işlemleri tamamladıysanız ve öngörülen süre içinde Hollanda'dan ayrılmıyorsanız, Hollanda'daki konaklamanız yasadışıdır. Bunun sizin için geniş kapsamlı sonuçları olabilir.

At Law & More boşanmanın sizin için duygusal olarak zor bir zaman anlamına geldiğini biliyoruz. Aynı zamanda, Hollanda'da kalmak istiyorsanız oturma izninizi düşünmek akıllıca olacaktır. Durum ve olasılıklar hakkında iyi bir fikir sahibi olmak önemlidir. Law & More yasal konumunuzu belirlemenize yardımcı olabilir ve gerekirse saklama veya yeni oturma izni başvurusuna dikkat edebilir. Başka sorularınız mı var veya yukarıdaki durumlardan birinde kendinizi tanıyor musunuz? Lütfen ... Law & More.

Law & More