Nafaka yükümlülüklerinizi yerine getiremiyorsanız ne yapmalısınız? Resim

Nafaka yükümlülüklerinizi yerine getiremiyorsanız ne yapmalısınız?

Nafaka, nafaka katkısı olarak eski bir eş ve çocuklara verilen bir ödenektir. Nafaka ödemek zorunda olan kişiye ayrıca nafaka borçlusu da denir. Nafaka alan kişiye genellikle nafaka hakkı olan kişi denir. Nafaka, düzenli olarak ödemeniz gereken bir tutardır. Uygulamada nafaka aylık olarak ödenir. Eski eşinize veya çocuğunuza karşı nafaka yükümlülüğünüz varsa nafaka borcunuz vardır. Kendisi geçimini sağlayamazsa, eski eşinize karşı bir nafaka yükümlülüğü doğar. Koşullar, eski partnerinize nafaka ödemenizi engelleyebilir. Örneğin Corona krizi nedeniyle geliriniz değişmiş olabilir. Karşılamadığınız nafaka ödeme yükümlülüğünüz varsa, harekete geçmenin en iyi yolu nedir?

Nafaka yükümlülükleri 1X1_Image

Bakım yükümlülüğü

Öncelikle, eski ortağınız olan bakım alacaklısı ile iletişime geçmeniz akıllıca olacaktır. Gelirinizin değiştiğini ve bakım yükümlülüğünü yerine getiremeyeceğinizi onlara bildirebilirsiniz. Bir anlaşmaya varmayı deneyebilirsiniz. Örneğin, yükümlülüğünüzü daha sonra yerine getireceğinizi veya nafakanın azaltılacağını kabul edebilirsiniz. Bu anlaşmaların yazılı olarak kaydedilmesi en iyisidir. Bununla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa, birlikte bir anlaşmaya varamayacağınız için, iyi anlaşmalar yapmak için bir arabulucu çağırabilirsiniz.

Birlikte anlaşmaya varmak mümkün değilse, bakım yükümlülüğünün mahkeme tarafından onaylanıp onaylanmadığı doğrulanmalıdır. Bu, nafaka yükümlülüğünün resmi olarak mahkeme tarafından belirlendiği anlamına gelir. Yükümlülük teyit edilmediyse, nafaka alacaklısı ödemeyi bu kadar kolay uygulayamayacaktır. Bu durumda mahkeme tarafından yasal olarak doğrudan uygulanabilir bir karar yoktur. LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhouddsbijdragen) gibi bir tahsilat ajansı parayı tahsil edemez. Yükümlülük yasal olarak uygulanabilir ise, bakım alacaklısı mümkün olduğunca çabuk hareket etmelidir. Bakım hakkına sahip olan kişi daha sonra örneğin gelirinize veya arabanıza el koymak için bir tahsilat başlatabilir. Bundan kaçınmak istiyorsanız, mümkün olan en kısa sürede bir avukattan hukuki tavsiye almanız akıllıca olacaktır.

Daha sonra, özet yargılamalarda bir icra anlaşmazlığı başlatılabilir. Bu prosedür aynı zamanda acil bir prosedür olarak da bilinir. Bu prosedürde yargıçtan nafaka alacaklısını bir ödemeyi icra etme olasılığından mahrum etmesini istersiniz. Prensip olarak hâkimin nafaka yükümlülüğüne uyması gerekecektir. Ancak nafaka kararından sonra ortaya çıkan maddi bir ihtiyaç varsa kanunun kötüye kullanılması söz konusu olabilir. Bakım yükümlülüğüne istisnalar bu nedenle özel durumlarda yapılabilir. Corona krizi bunun bir nedeni olabilir. Bunun bir avukat tarafından değerlendirilmesi en iyisidir.

Ayrıca nafakayı değiştirmeyi de deneyebilirsiniz. Finansal sorunların daha uzun sürmesini bekliyorsanız, bu gerçekçi bir seçimdir. Daha sonra bakım yükümlülüğünü değiştirmek için bir prosedür başlatmanız gerekecektir. Nafaka miktarı, 'koşulların değişmesi' durumunda değiştirilebilir. Nafaka yükümlülüğünün kararlaştırılmasından sonra gelirinizin önemli ölçüde değişmesi durumunda durum budur.

İşsizlik veya borç ödemesi genellikle kalıcı durumlar değildir. Bu tür durumlarda hakim, bakım yükümlülüğünüzü geçici olarak azaltabilir. Hakim ayrıca hiçbir şey ödemeniz gerekmediğine de karar verebilir. Daha az çalışmayı veya çalışmayı bırakmayı mı seçersiniz? O zaman bu senin kendi kararın. Yargıç bu durumda nafaka ödeme yükümlülüğünüzde bir düzenleme yapmayı kabul etmeyecektir.

Ayrıca, bir yargıç hiçbir zaman dahil olmadığında, nafaka ve / veya eş nafakası ödemeniz de söz konusu olabilir. Bu durumda, sizin için doğrudan herhangi bir sonuç doğurmadan, prensip olarak, nafaka ödemelerini durdurabilir veya azaltabilirsiniz. Bunun nedeni, eski eşinizin icra edilebilir bir mülkiyet hakkına sahip olmaması ve bu nedenle herhangi bir tahsilat önlemi alamaması ve gelirinize veya mal varlığınıza el koyamamasıdır. Ancak, bu durumda eski ortağınızın yapabileceği şey, bakım anlaşmasının yerine getirilmesini / iptal edilmesini istemek için bir dilekçe sunmak (veya bir celpname hazırlatmaktır).

Bir bakım yükümlülüğünün mahkeme tarafından onaylanıp onaylanmadığına bakılmaksızın, tavsiyemiz kalır: aniden ödemeyi bırakmayın! İlk önce eski eşinize danışın. Bu istişare bir çözüme yol açmazsa, her zaman mahkeme önünde yasal işlem başlatabilirsiniz.

Nafaka ile ilgili sorularınız mı var veya nafaka başvurusu yapmak, değiştirmek veya durdurmak mı istiyorsunuz? O zaman lütfen iletişime geçin Law & More. At Law & More boşanmanın ve sonraki olayların hayatınız üzerinde geniş kapsamlı sonuçları olabileceğini anlıyoruz. Bu nedenle kişisel bir yaklaşım sergiliyoruz. Sizinle ve muhtemelen eski ortağınızla birlikte, belgeler temelinde toplantı sırasında yasal durumunuzu belirleyebilir ve nafakanın (yeniden) hesaplanmasıyla ilgili vizyonunuza veya isteklerinize bakmaya çalışabilir ve ardından kayıt yapabiliriz. onları. Ek olarak, olası bir nafaka prosedüründe size yardımcı olabiliriz. Avukatlar Law & More aile hukuku alanında uzmanız ve bu süreçte muhtemelen partnerinizle birlikte size rehberlik etmekten mutluluk duyarız.

Law & More