Örnek ücret talep mektubu

Örnek ücret talep mektubu

Bir çalışan olarak iş yaptığınızda, ücret almaya hak kazanırsınız. Ücretin ödenmesine ilişkin hususlar iş sözleşmesinde düzenlenmiştir. İşveren ücretleri (zamanında) ödemezse temerrüde düşer ve ücret davası açabilirsiniz.

Ücret talebi ne zaman yapılmalı?

Bir işverenin maaş ödemeyi reddetmesinin birkaç nedeni vardır. İlk olarak, bir işverenin ödeme yapamaması olabilir. Bu durumda işverenin maaş ödeyecek parası yoktur. Bu durumda ücret talebi çözüm olmayacaktır. Bu durumda işverenin iflas başvurusunda bulunmanız daha iyidir.

Ayrıca, bir iş sözleşmesi ayrıca bir maaş muafiyet maddesi içerebilir. Bu, çalışmadığınız saatler için size ödeme yapılmayacağı anlamına gelir. Ayrıca bu saatler için ücret talep edemezsiniz.

Bir ücret talebinin açılıp açılmayacağına karar vermede temel kural, yapılan iş karşılığında ücret almaya hakkınız olmasıdır. Hiçbir ücret ödenmemişse, bir ücret talebinin başarılı olması muhtemeldir.

Hastalık

İşveren hasta olduğunda bile (bekleme günleri hariç) maaş ödemeye devam etmekle yükümlüdür. Bu yükümlülük 2 yıldan itibaren 1 yıla kadar geçerlidir.e hasta bildirme günü. Bunu yaparken, işverenin maaş ödemekten vazgeçmesine izin verilmez. Bu olursa, bir ücret talebinde bulunabilirsiniz. Ancak burada ilk iki 'hasta' gün için bir istisna ortaya çıkabilir. İş sözleşmesinde veya CAO'da 'bekleme günleri' kavramı yer alıyorsa durum böyledir. Bu, hasta bildiriminin ilk 2 gününde işverenin ücret ödemek zorunda olmadığı anlamına gelir. Daha sonra bu 2 gün boyunca ücret talebinde bulunamazsınız.

işten çıkarma

Ayrıca işten çıkarılma durumunda işveren, işten çıkarmanın yürürlüğe girmesinden önceki güne kadar ücret ödemeye devam etmekle yükümlüdür. Bu yükümlülük, bir çalışan olarak işten çıkarılma tarihine kadar uzaklaştırılmış olmanız ve dolayısıyla o tarihe kadar herhangi bir iş yapmamanız durumunda da geçerlidir. İşvereniniz işten çıkarılma tarihine kadar olan süre için maaş ödemeyi reddederse, ücret talebinde bulunabilirsiniz.

Örnek ücret talep mektubu

Yukarıdakiler göz önüne alındığında, bir ücret talebinde bulunma hakkınız var mı? Öyleyse, önce işvereninizle (telefonla) iletişime geçin ve maaşları yine de transfer edip etmeyeceklerini sorun. Geciken tutar hala ödenmedi mi? Ardından işvereninize bir ücret talep mektubu gönderebilirsiniz. Bu mektupta, maaşları ödemesi için işvereninize (genellikle) 7 gün verirsiniz.

Unutmayın, 5 yıl içinde maaşlarınızı geri almak için bir talepte bulunmazsanız, talep zaman aşımına uğrayacaktır! Bu nedenle, zamanında bir ücret talebinde bulunmak akıllıca olacaktır.

Bunun için örnek mektubumuzu kullanabilirsiniz:

Adınız

Adres

Posta kodu ve şehir

için

İşveren adı

Adres

Posta kodu ve şehir

Konu: mektup ücreti talebi

Sayın Bay/Bayan [işveren adı],

[İstihdam tarihinden] beri [şirketin adı] bir iş sözleşmesi kapsamında. [ için çalışıyorumsaat sayısı] her hafta [ konumundapozisyon].

Bu mektupla, bugüne kadar maaşımı almadığımı bildirmek isterim [tarih] ile [tarih]. Bu sebeple size ücret talebimi gönderiyorum.

Telefonla arandıktan sonra ödeme işlemine devam edilmedi. Maaş, iş sözleşmesine göre [ tarihinde ödenmiş olmalıdır.tarih], ama bu olmadı. sen böylece [gün/ay] ödemede gecikme ve maaş borçları [miktar].

Gecikme maaşının derhal veya bu yazı tarihinden itibaren en geç 7 gün içinde [hesap numarası] ve [ için maaş bordrolarını bana göndermek içinay(lar)].

Bu süre içinde ödeme yapılmaması halinde yasal zam (Medeni Kanun md. 7:625) ve yasal faizi talep ederim.

Cevabını bekliyorum,

[Adınız]

[İmza]

Bu blogu okuduktan sonra, hala ücret talebinde bulunma veya ücret talep etme prosedürü hakkında sorularınız mı var? Eğer öyleyse lütfen bizimle iletişime geçiniz. Bizim istihdam avukatları size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!

Law & More