Aile birleşimi bağlamındaki koşullar

Aile birleşimi bağlamındaki koşullar

Bir göçmen oturma izni aldığında, kendisine aile birleşimi hakkı da verilir. Aile birleşimi, statü sahibinin aile üyelerinin Hollanda'ya gelmesine izin verilmesi anlamına gelir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8. Maddesi aile hayatına saygı gösterilmesi hakkını sağlar. Aile yeniden birleştirme genellikle göçmenin ebeveynleri, erkek ve kız kardeşleri veya çocuklarıyla ilgilidir. Ancak, statü sahibi ve ailesinin bir dizi koşulu karşılaması gerekir.

Aile birleşimi bağlamındaki koşullar

Referans

Statünün sahibi, aile birleştirme prosedüründe de sponsor olarak anılır. Destekleyici, oturma izni aldıktan sonra üç ay içinde aile birleştirme başvurusunu IND'ye sunmalıdır. Aile üyelerinin, göçmen Hollanda'ya gitmeden önce zaten bir aile oluşturmuş olmaları önemlidir. Bir evlilik veya ortaklık durumunda, göçmen ortaklığın kalıcı ve münhasır olduğunu ve göçten önce zaten var olduğunu kanıtlamalıdır. Bu nedenle statü sahibi, aile oluşumunun seyahatinden önce gerçekleştiğini kanıtlamalıdır. Temel kanıt araçları evlilik cüzdanı veya doğum belgesi gibi resmi belgelerdir. Statü sahibinin bu belgelere erişimi yoksa, bazen aile bağlantısını kanıtlamak için bir DNA testi talep edilebilir. Aile ilişkisini kanıtlamanın yanı sıra, sponsorun aile üyesini desteklemek için yeterli paraya sahip olması önemlidir. Bu genellikle, statü sahibinin yasal asgari ücreti veya bunun bir yüzdesini alması gerektiği anlamına gelir.

Ek hüküm ve koşullar

Belirli aile üyeleri için ek koşullar geçerlidir. 18 ile 65 yaşları arasındaki aile üyeleri, Hollanda'ya gelmeden önce temel bir vatandaşlık uyum sınavını geçmek zorundadır. Bu aynı zamanda sivil entegrasyon gerekliliği olarak da adlandırılır. Ayrıca, statü sahibi Hollanda'ya seyahat etmeden önce sözleşmeli evlilikler için, her iki eşin de asgari 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Daha sonraki bir tarihte sözleşmeli evlilikler veya evlilik dışı ilişkiler için, her iki eşin de en az 21 yaşında olması bir gerekliliktir. yaş.

Sponsor, çocukları ile yeniden bir araya gelmek istiyorsa, aşağıdakiler gereklidir. Aile birleştirme başvurusu sunulduğunda çocuklar reşit olmamalıdır. Çocuk her zaman aileye aitse ve yine de ebeveynlerinin ailesine aitse, 18-25 yaş arası çocuklar da ebeveynleriyle aile birleşimi için uygun olabilir.

MVV

IND, ailenin Hollanda'ya gelmesine izin vermeden önce, aile üyeleri Hollanda büyükelçiliğine rapor vermelidir. Elçilikte bir MVV için başvurabilirler. Bir MVV, geçici kalma izni anlamına gelen 'Machtiging voor Voorlopig Verblijf' anlamına gelir. Başvuruyu gönderirken, elçilikteki çalışan aile üyesinin parmak izlerini alacaktır. Ayrıca bir pasaport fotoğrafı teslim etmeli ve imzalamalıdır. Başvuru daha sonra IND'ye iletilecektir.

Büyükelçiliğe seyahatin maliyeti çok yüksek olabilir ve bazı ülkelerde çok tehlikeli olabilir. Bu nedenle sponsor, aile üyeleri için IND ile MVV'ye başvurabilir. Bu aslında IND tarafından tavsiye edilmektedir. Bu durumda, destekleyicinin aile üyesinin pasaport fotoğrafını ve aile üyesi tarafından imzalanmış bir önceki beyannameyi çekmesi önemlidir. Bir öncül beyannamesi ile aile üyesi, suç geçmişi olmadığını beyan eder.

IND kararı

IND, başvurunuzun tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol edecektir. Ayrıntıları doğru bir şekilde doldurduğunuzda ve gerekli tüm belgeleri eklediğinizde durum budur. Başvuru tamamlanmadıysa, eksikliğin giderilmesi için bir mektup alacaksınız. Bu mektup, başvurunun nasıl tamamlanacağına ve başvurunun tamamlanması gereken tarihe ilişkin talimatları içerecektir.

IND tüm belgeleri ve herhangi bir soruşturmanın sonuçlarını aldıktan sonra, koşulları karşılayıp karşılamadığınızı kontrol edecektir. Her durumda, IND, çıkarların bireysel bir değerlendirmesine dayanarak, AİHS'nin 8. Maddesinin geçerli olduğu bir aile veya aile yaşamı olup olmadığını değerlendirecektir. Daha sonra başvurunuzla ilgili bir karar alacaksınız. Bu, olumsuz bir karar veya olumlu bir karar olabilir. Olumsuz bir karar durumunda, IND başvuruyu reddeder. IND'nin kararına katılmıyorsanız, karara itiraz edebilirsiniz. Bu, IND'ye karara neden katılmadığınızı açıkladığınız bir itiraz bildirimi göndererek yapılabilir. Bu itirazı IND'nin karar tarihinden itibaren 4 hafta içinde sunmalısınız.

Olumlu bir karar alınması durumunda aile birleşimi başvurusu onaylanır. Aile üyesinin Hollanda'ya gelmesine izin verilir. Başvuru formunda belirtilen elçilikten MVV'yi alabilir. Bu, olumlu karardan sonraki 3 ay içinde yapılmalı ve genellikle bir randevu alınmalıdır. Büyükelçilik çalışanı MVV'yi pasaporta yapıştırır. MVV 90 gün boyunca geçerlidir. Aile üyesi daha sonra bu 90 gün içinde Hollanda'ya gitmeli ve Ter Apel'deki kabul yerine bildirmelidir.

Göçmen misiniz ve bu prosedürle ilgili yardıma ihtiyacınız var mı veya sorularınız mı var? Avukatlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Lütfen iletişime geçin Law & More.

Law & More