Bir nakliye şirketi kurmak Image

Bir nakliye şirketi mi kuruyorsunuz? İşte bilmeniz gerekenler!

Giriş

Bir nakliye şirketi kurmak isteyen herkes, bunun bir gecede yapılamayacağının farkında olmalıdır. Bir nakliye şirketine başlamadan önce, cömert miktarda evrak ile yüzleşmek gerekir. Örneğin: malların karayolu ile profesyonel bir şekilde taşınmasıyla uğraşan her şirketin, yani ödemeye karşı ve üçüncü tarafların emriyle malları (karayolu ile) taşıyan her şirketin, taşıtın gerçekleşmesi durumunda bir 'Eurovergunning' (Euro izni) gerekmektedir yükleme kapasitesi 500 kg'dan fazla olan araçlarda. Euro izni almak biraz çaba gerektirir. Hangi adımlar atılmalı? Burada okuyun!

Izin

Euro izni almak için, izin NIWO'da (Hollanda Ulusal ve Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Örgütü) uygulanmalıdır. Giriş bölümünde belirtildiği gibi, 500 kg'dan fazla yükleme kapasitesine sahip araçlarla ulusal ve uluslararası taşımacılık için izin gereklidir. Lisansı olan bir nakliye şirketinin, lisans belgesi vermesi gereken en az bir aracı olmalıdır. Araçta lisans belgesi bulunan araç, AB içinde (birkaç istisna dışında) mal taşıyabilir. AB dışında başka izinler de gereklidir (örneğin bir CEMT izni veya ek bir sürüş izni). Euro izni 5 yıllık bir süre için geçerlidir. Bu süreden sonra izin yenilenebilir. Nakliye türüne bağlı olarak (örneğin tehlikeli maddelerin taşınması), başka izinlerin de alınması mümkündür.

Yer Alan Kurallar

İzin verilmeden önce yerine getirilmesi gereken dört ana gereklilik vardır:

  • Şirketin fiili kuruluş gerçek ve kalıcı bir kuruluş anlamına gelir. Dahası ve daha önce de belirtildiği gibi, en az bir araç olmalıdır.
  • Şirket kredi verilmeyeyani şirketin kalkmasını ve sürekliliğini sağlamak için yeterli miktarda finansal aracı vardır. Bu, şirketin bir araçla çalışması durumunda, şirketin sermayesinin (risk sermayesi şeklinde) en az 9.000 euro olması gerektiği anlamına gelir. Her ilave araç için bu sermayeye ilave bir miktar 5.000 Euro eklenmelidir. Kredibilite kanıtı olarak, bir (açılış) bakiyesi ve muhtemelen bir varlık beyanı ve bir muhasebeci (RA veya AA), NOAB üyesi veya Muhasebeciler sicil üyesi ( Belastingadviseurs ') kaydedin. Bu bildirim için bazı özel gereksinimler vardır.
  • Ayrıca, ulaştırma faaliyetlerinden sorumlu kişi (ulaştırma yöneticisi) yeterlik Tanınmış bir diploma 'de weg üzerinden Ondernemer beroepsgoederenvervoer' üreterek (serbestçe tercüme edildi: 'Girişimci profesyonel malların karayolu taşımacılığı'). Bu diploma, bazı 'CBR'lerin belirli bir şubesi (Hollanda' Sürüş Becerileri Merkezi Ofisi ') tarafından düzenlenen altı sınavı geçerek elde edilebileceği için bazı' kolları sıvama 'alır. Her nakliye müdürünün bu diplomayı alması gerekmez; diplomalı bir menajerin alt limiti vardır. Ayrıca, bazı ek gereksinimler de vardır. Taşımacılık müdürü örneğin AB mukimi olmalıdır. Taşıma yöneticisi şirketin yöneticisi veya sahibi olabilir, ancak NIWO nakliye yöneticisinin kalıcı ve gerçekte olduğunu belirleyebildiği sürece bu pozisyon bir 'harici' kişi (örneğin yetkili bir imza sahibi) tarafından da doldurulabilir. taşımacılık faaliyetlerine liderlik etmek ve şirket ile gerçek bir bağlantı olması. 'Dış' bir kişi söz konusu olduğunda, 'verblaring inbreng vakbekwaamheid' (serbestçe tercüme edildi: 'yeterlilik beyanı katkısı') gereklidir.
  • Dördüncü koşul, şirketin güvenilir. Bu, 'RP'nin NP en / RP'si için' Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) 'ile gösterilebilir (gerçek bir kişi (NP) veya tüzel kişilik (RP) için iyi davranış belgesi). VOG RP, Hollanda BV, Vof veya ortaklık şeklinde bir tüzel kişilik olması durumunda gereklidir. VOG NP, tek bir mülkiyet ve / veya harici bir nakliye müdürü olması durumunda gereklidir. Hollanda'da ikamet etmeyen ve / veya Hollanda uyruklu olmayan müdürlerin ikamet veya uyruk ülkesinde ayrı bir VOG NP edinmesi gerekir.

(Diğer) ret gerekçeleri

Büro Bibob tarafından önerildiğinde bir Euro izni reddedilebilir veya geri çekilebilir. Bu, örneğin iznin cezai faaliyetler için kullanılma olasılığı olduğunda söz konusu olabilir.

Uygulama

İzin, NIWO'nun dijital ofisi aracılığıyla uygulanabilir. Bir iznin bedeli 235 €, -. Lisans sertifikası 28.35 € 'dur. Ayrıca, lisans belgesi başına yıllık 23,70 € vergi alınmaktadır.

Sonuç

Hollanda'da bir nakliye şirketi kurmak için 'Eurovergunning' alınması gerekiyor. Bu izin, dört gereklilik karşılandığında verilebilir: fiili bir kuruluş olmalı, şirket güvenilir olmalı, nakliye müdürü 'Ondernemer beroepsgoederenvervoer de weg' diplomasına sahip olmalı ve şirket güvenilir olmalıdır. Bu gereklilikleri karşılamamanın yanı sıra, izin kötüye kullanılması riski olduğunda izin reddedilebilir. Başvuru ücreti 235 €, -. Lisans sertifikası 28.35 € 'dur.

Kaynak: www.niwo.nl

İletişim

Bu makaleyi okuduktan sonra başka sorularınız veya yorumlarınız olursa, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Maxim Hodak, Avukat Law & More maxim.hodak@lawandmore.nl veya mr. Tom Meevis, avukat Law & More tom.meevis@lawandmore.nl aracılığıyla veya +31 40-3690680 numaralı telefondan bizi arayın.

Law & More