Bakım hakkı olan eski ortak çalışmak istemiyor - resim

Bakım hakkına sahip eski ortak çalışmak istemiyor

Hollanda'da nafaka, eski eşin ve boşanma sonrasındaki tüm çocukların yaşam giderlerine mali bir katkıdır. Aylık olarak aldığınız veya ödemeniz gereken bir tutardır. Kendinizi geçindirmek için yeterli geliriniz yoksa, nafaka hakkınız vardır. Kendinizi geçindirmek için yeterli geliriniz varsa ancak eski eşiniz yoksa, nafaka ödemeniz gerekebilir. Evlilik sırasındaki yaşam standardı dikkate alınır. Eş desteğinin verilmesi, yetkili tarafın ihtiyacına ve yükümlü tarafın mali kapasitesine bağlıdır. Uygulamada, bu genellikle taraflar arasında tartışma konusudur. Eski partneriniz kendi başına çalışırken nafaka talep ediyor olabilir. Bunu çok haksız bulabilirsin ama böyle bir durumda ne yapabilirsin?

Eş desteği

Eş desteği talep eden kişi, kendisini geçindirmek için geliri olmadığını veya yetersiz olduğunu ve aynı zamanda bu geliri elde edemediğini kanıtlayabilmelidir. Eş desteğine hakkınız varsa, başlangıç ​​noktası, kendinize sağlamak için elinizden gelen her şeyi yapmanız gerektiğidir. Bu görev kanundan kaynaklanır ve aynı zamanda çaba yükümlülüğü olarak da adlandırılır. Nafaka hakkı olan eski ortağın, nafaka aldığı süre içinde iş aramasının beklendiği anlamına gelir.

Bir çaba sarf etme yükümlülüğü, uygulamada birçok davanın konusudur. Yükümlü taraf, genellikle yetkili tarafın bu şekilde çalışıp gelir elde edebileceği görüşündedir. Bunu yaparken, yükümlü taraf, genellikle alıcının kendisini geçindirmek için yeterli parayı kazanabilmesi gerektiği fikrini alır. Kendi bakış açısını desteklemek için, yükümlü taraf, örneğin alıcının izlediği eğitim kursları ve mevcut işler hakkında kanıt sunabilir. Bu şekilde, yükümlü taraf, hiçbir bakımın ödenmesi gerekmeyeceğini veya en azından mümkün olduğunca azını açıkça belirtmeye çalışır.

İçtihat hukukundan, nafaka alacaklının bir iş bulmak için çaba gösterme yükümlülüğünün hafife alınmaması gerektiği sonucu çıkar. Nafaka alacaklısı, (daha fazla) kazanç kapasitesi oluşturmak için yeterli çabayı gösterdiğini kanıtlamalı ve kanıtlamalıdır. Dolayısıyla, nafaka alacaklısı muhtaç olduğunu kanıtlamak zorunda kalacaktır. 'Gösterme' ve 'yeterli çaba sarf etme' ile kastedilen, uygulamada belirli bir duruma göre değerlendirilir.

Bazı durumlarda, bakım alacaklısı bu çaba yükümlülüğüne tabi tutulamaz. Bu, örneğin boşanma sözleşmesinde kararlaştırılabilir. Uygulamada ortaya çıkan şu durumu da düşünebilirsiniz: taraflar boşanmış ve kocanın eş ve nafaka ödemesi gerekiyor. 7 yıl sonra mahkemeden nafaka indirmesini ister çünkü kadının şimdiye kadar kendi geçimini sağlayabileceğini düşünür. Duruşmada çiftin boşanma sırasında kadının çocuklara günlük olarak bakması konusunda anlaştığı ortaya çıktı. Her iki çocuğun da karmaşık sorunları vardı ve yoğun bakım gerektiriyordu. Kadın geçici işçi olarak haftada yaklaşık 13 saat çalışıyordu. İş tecrübesi az olduğundan, kısmen çocuklara baktığı için kalıcı bir iş bulması onun için kolay olmadı. Dolayısıyla mevcut geliri sosyal yardım seviyesinin altındaydı. Bu koşullar altında kadından, artık eş desteğine güvenmek zorunda kalmaması için çaba sarf etme ve çalışmalarını genişletme yükümlülüğünü tam olarak yerine getirmesi istenemezdi.

Yukarıdaki örnek, yükümlü tarafın, alıcının gelir elde etmek için çaba sarf etme yükümlülüğünü yerine getirip getirmediğine dikkat etmesinin önemli olduğunu göstermektedir. Delillerin aksini göstermesi veya gelir elde etme yükümlülüğünün yerine getirilmediğine dair başka bir şüphenin olması durumunda, yükümlü tarafın nafaka yükümlülüğünü bir kez daha incelettirmek için yasal işlem başlatması akıllıca olabilir. Deneyimli aile hukuku avukatlarımız, konumunuz hakkında sizi bilgilendirmekten ve bu tür işlemlerde size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

Nafaka ile ilgili sorularınız mı var veya nafakaya başvurmak, nafaka başvurusu yapmak, değiştirmek veya sonlandırmak mı istiyorsunuz? O halde şu adresten aile hukuku avukatları ile iletişime geçin Law & More. Avukatlarımız nafaka (yeniden) hesaplamakta uzmanlaşmıştır. Ek olarak, olası bakım işlemlerinde size yardımcı olabiliriz. Avukatlar Law & More kişisel hukuk ve aile hukuku alanında uzmandır ve bu süreçte muhtemelen eşinizle birlikte size rehberlik etmekten memnuniyet duyacaktır.

Law & More