Bilgi göçmeni Resim

Bilgi göçmeni

Yüksek eğitimli bir yabancı çalışanın şirketinizde çalışmak üzere Hollanda'ya gelmesini ister misiniz? Bu mümkün! Bu blogda, yüksek vasıflı bir göçmenin Hollanda'da hangi koşullar altında çalışabileceği hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ücretsiz erişime sahip bilgi göçmenleri

Bazı ülkelerden gelen bilgi göçmenlerinin vize, oturma izni veya çalışma iznine sahip olmaları gerekmediğine dikkat edilmelidir. Bu, Avrupa Birliği'nin parçası olan tüm ülkeler, Norveç, İzlanda, İsviçre ve Lihtenştayn için geçerlidir. Bu ülkelerden birinden yüksek vasıflı göçmenler getirmeyi düşünüyorsanız, yüksek vasıflı göçmenin yalnızca geçerli bir pasaport veya kimlik kartına ihtiyacı vardır.

Avrupa dışından bilgi göçmenleri

Bir önceki paragrafta bahsedilen ülkelerden biri olmayan yüksek vasıflı bir göçmeni getirmek istiyorsanız, daha katı kurallar geçerlidir. Vize ve oturma iznine ihtiyaçları olacak. İşveren olarak, Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Dairesinden (IND) bu belgeleri talep etmek sizin sorumluluğunuzdadır. Ayrıca, işveren IND tarafından sponsor olarak tanınmalıdır. Yüksek vasıflı göçmenlerin Hollanda'ya gelmesine izin vermeden önce, bu tanıma için sponsor olarak başvurmalısınız. Bir şirket olarak, bu statüyü elde etmek için kuruluşun sürekliliği ve ödeme gücünün yeterli garantisi, başvuru ücretinin ödenmesi ve kuruluşun, yöneticilerin ve ilgili diğer (tüzel) kişilerin güvenilirliği dahil olmak üzere çeşitli koşulları karşılamanız gerekir. . Şirketiniz sponsor olarak kabul edildikten sonra bile yerine getirmeniz gereken bir takım yükümlülükler vardır, yani yönetim görevi, bilgilendirme görevi ve özen yükümlülüğü.

Bilgi göçmenlerinin maaşları

Bir işveren olarak sizin için, bilgi göçmenleri için maaş seviyesinin belirli bir dereceye kadar belirlenmiş olması da önemlidir. Ücretsiz erişime sahip yüksek vasıflı göçmenler ile Avrupa dışından gelen yüksek vasıflı göçmenler arasında hiçbir ayrım yapılmamaktadır. Belirlenen maaş, bilgi göçmeninin yaşına ve özel durumun düşük maaş kriteri için uygun olup olmadığına bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Gerçek miktarlar IND web sitesinde bulunabilir. Her durumda, yüksek vasıflı göçmenin geliri, en azından o yüksek vasıflı göçmen için geçerli olan standart miktara eşit olmalıdır. 

Avrupa Mavi Kartı

Avrupa Mavi Kartına dayalı olarak yüksek vasıflı bir göçmenin gelmesi de mümkündür. Bunun için yukarıda tartışılanlardan farklı koşullar geçerlidir. AB Mavi Kartı, 4 yıl geçerliliği olan birleşik oturma ve çalışma iznidir. AB, AEA veya İsviçre dışından uyruklu, yüksek vasıflı işçilere yöneliktir. Yukarıda belirtilen oturma izninin aksine, işverenin AB Mavi Kart başvurusunda bulunurken tanınmış bir sponsor olması gerekli değildir. Bununla birlikte, Mavi Kart verilmeden önce yerine getirilmesi gereken bir dizi başka koşul vardır. Diğer hususların yanı sıra, çalışanın en az 12 aylık bir iş sözleşmesi akdetmiş olması ve çalışanın en az 3 yıllık yüksek öğrenim lisans programını tamamlamış olması gerekir. Ayrıca, AB Mavi Kart olması durumunda karşılanması gereken bir maaş eşiği de vardır. Ancak bu, önceki paragrafta açıklanan kriterden farklıdır.

Yüksek vasıflı bir göçmeni işe alırken, bir kurallar labirentine karışabilirsiniz. Hollanda'ya yüksek vasıflı bir göçmen getirmeyi düşünüyor musunuz? O zaman iletişime geçmekten çekinmeyin Law & More. Avukatlarımız göçmenlik hukuku konusunda uzmanlaşmıştır ve atılacak adımlar konusunda size rehberlik etmekten mutluluk duyacaktır. 

Law & More