Bir avukat ne yapar? resim

Bir avukat ne yapar?

Bir başkasının elinde maruz kalınan zarar, polis tarafından tutuklanan veya kendi haklarını savunmak isteyen: avukat yardımının kesinlikle gereksiz bir lüks olmadığı ve hukuk davalarında bile bir zorunluluk olmadığı çeşitli davalar. Ancak bir avukat tam olarak ne yapar ve avukat tutmak neden önemlidir?

Hollanda hukuk sistemi çok kapsamlıdır ve onaylanmıştır. Yanlış anlaşılmaları önlemek ve mevzuatın amacını doğru bir şekilde iletmek için her türlü kelime seçimi düşünülmüş ve belirli yasal güvenceleri sağlamak için karmaşık sistemler devreye alınmıştır. Dezavantajı, bu yoldan geçmenin genellikle zor olmasıdır. Bir avukat, yasaları yorumlamak için eğitilmiştir ve yasal 'ormanda' başka hiçbir yerde olmadığı gibi yolunu bilir. Bir hakim veya savcının aksine, bir avukat yalnızca müvekkillerinin çıkarlarını temsil eder. NS Law & More müşteri ve müşteri için en başarılı ve adil sonuç önce gelir. Ama bir avukat tam olarak ne yapar? Prensip olarak, bu büyük ölçüde avukat tuttuğunuz davaya bağlıdır.

Bir avukatın sizin için başlatabileceği iki tür işlem vardır: dilekçe prosedürü ve celp prosedürü. Bir idare hukuku sorunu olması durumunda, bu blogda daha ayrıntılı olarak açıklanacak olan temyiz prosedürü üzerinde çalışıyoruz. Ceza hukuku kapsamında yalnızca celp alabilirsiniz. Ne de olsa, ceza gerektiren suçları kovuşturmaya yalnızca Cumhuriyet Savcılığı yetkilidir. O zaman bile, bir avukat, diğer şeylerin yanı sıra, itirazda bulunmanıza yardımcı olabilir.

Dilekçe prosedürü

Dilekçe işlemi başlatılırken adından da anlaşılacağı gibi hakime bir talepte bulunulur. Boşanma, iş sözleşmesinin feshi, vesayet altına alınması gibi konuları düşünebilirsiniz. Duruma bağlı olarak, bir karşı taraf olabilir veya olmayabilir. Bir avukat sizin için tüm resmi gereklilikleri karşılayan bir dilekçe hazırlayacak ve talebinizi mümkün olduğunca uygun şekilde formüle edecektir. İlgili bir taraf veya davalı varsa, avukatınız da her türlü savunma beyanına cevap verecektir.

Karşı taraf veya ilgili taraf olduğunuz başka bir tarafça dilekçe prosedürü başlatılmışsa, bir avukatla da görüşebilirsiniz. Bir avukat daha sonra bir savunma beyanı hazırlamanıza ve gerekirse sözlü duruşmaya hazırlanmanıza yardımcı olabilir. Duruşma sırasında, hakimin kararına katılmıyorsanız da temyiz edebilecek bir avukat tarafından temsil edilebilirsiniz.

celp prosedürü

Diğer tüm durumlarda, bir celp prosedürü başlatılır ve bu durumda belirli bir ihtilafta hakimin görüşü istenir. Mahkeme celbi temelde mahkemede görünmek için bir çağrıdır; bir prosedürün başlangıcı. Elbette avukatınız duruşma sırasında sizinle konuşmak için oradadır, aynı zamanda duruşmadan önce ve sonra size yardımcı olmak için oradadır. Bir avukatla iletişim genellikle bir celp aldıktan sonra veya kendiniz bir celp göndermek istediğinizde başlar. Prosedürü kendiniz başlattığınızda ve dolayısıyla davacı olduğunuzda, bir avukat prosedürün başlatılmasının verimli olup olmadığını tavsiye etmekle kalmaz, aynı zamanda çeşitli kriterleri karşılaması gereken celbi yazar. Avukat, tebligatı hazırlamadan önce, dilerse, yasal işlem başlatmadan dostane bir çözüme ulaşmak için önce karşı tarafla yazılı olarak iletişime geçebilir. Yine de bir celp prosedürü söz konusu olursa, prosedürün sorunsuz bir şekilde işlemesini sağlamak için karşı tarafla daha fazla temasa avukat tarafından bakılacaktır. Dava bir hakim tarafından sözlü olarak görülmeden önce, iki tarafın birbirlerine cevap verebilecekleri yazılı bir tur olacaktır. Defalarca gönderilen belgeler, genellikle davanın sözlü duruşması sırasında hakim tarafından dahil edilir. Bununla birlikte, çoğu durumda, yazılı bir tur ve arabuluculuktan sonra, iki taraf arasındaki bir düzenleme yoluyla artık bir toplantıya gelmiyor. Davanız bir duruşmayla mı sonuçlandı ve duruşmadan sonra karara katılmıyor musunuz? Bu durumda da avukatınız gerekirse itiraz etmenize yardımcı olacaktır.

İdare hukuku temyiz prosedürü

CBR veya belediye gibi bir idari organın (devlet kurumu) kararına katılmıyorsanız itiraz edebilirsiniz. İtirazın başarı oranını bilen ve hangi argümanların öne sürülmesi gerektiğini bilen bir avukata itiraz mektubu hazırlatabilirsiniz. Bir itiraz kaydederseniz, kurum itiraz hakkında bir karar verir (bob). Bu karara katılmıyorsanız, itiraz bildiriminde bulunabilirsiniz. Mahkeme, CBb, CRvB veya RvS gibi hangi organa itirazda bulunulması gerektiği davanıza bağlıdır. Bir avukat, uygun makama bir itiraz bildirimi göndermenize ve gerekirse idari organın savunma beyanına bir yanıt formüle etmenize yardımcı olabilir. Nihai olarak, bir hakim sözlü duruşmadan sonra davaya karar verecektir. Hakimin kararına katılmıyorsanız, belirli koşullar altında yine de temyiz edebilirsiniz.

(mahkeme celbi) ceza hukuku

Hollanda'da, Savcılık, cezai suçları soruşturmak ve kovuşturmakla görevlidir. Savcılıktan tebligat aldıysanız, ön soruşturma yapıldıktan sonra suç işlediğinizden şüpheleniyorsunuz. Bir avukat tutmak akıllıca bir harekettir. Bir ceza davası yasal olarak dolu olabilir ve belgelerin incelenmesi deneyim gerektirir. Bir avukat, sözlü bir duruşmanın önlenebilmesi için çağrıya itiraz edebilir. Çoğu durumda, bir ceza davasının sözlü duruşması halka açık olarak yapılır. Bir avukat sözlü duruşma sırasında sizi en iyi şekilde temsil edebilecektir. Avukat tutmanın faydaları, örneğin soruşturma sırasında yapılan hataların ortaya çıkmasından sonra, beraat kararına kadar uzanabilir. Sonunda hakimin kararına katılmıyorsanız, temyiz edebilirsiniz.

Bir avukat, celp almadan önce genellikle sizin için bir şeyler yapabilir. Bir avukat, diğer şeylerin yanı sıra, polis sorgulamaları sırasında destek ve yardım sunabilir veya şüphelendiğiniz bir suç hakkında tavsiyede bulunabilir.

Sonuç

Yukarıdaki prosedürlerden birini başlatmak için bir avukat tutabilseniz de, avukatlar size mahkeme salonunun dışında da yardımcı olabilir. Örneğin, bir avukat bir iş ortamında sizin için bir mektup da yazabilir. Dileğinize göre parmağınızı acıtan bir mektup yazmakla kalmaz, aynı zamanda konuyla ilgili hukuki bilgi de edinirsiniz. Bir avukatın yardımıyla, davanızda yapmanız ve yapmamanız gerekenler konusunda size yardım edilecektir ve başarı sadece umuttan çok bir gerçektir.

Kısacası, bir avukat hukuki sorunlarınız hakkında tavsiyede bulunur, arabuluculuk yapar ve dava açar ve her zaman müvekkilinin çıkarına hareket eder. En iyi beklentiler için, bir avukat tutmaktan kesinlikle yararlanacaksınız.

Yukarıdaki makaleyi okuduktan sonra uzman bir avukattan uzman tavsiyesine veya hukuki yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyor musunuz? Lütfen iletişime geçin Law & More. Law & MoreAvukatları, hukukun çeşitli alanlarında uzmanlaşmıştır ve size telefon veya e-posta yoluyla yardımcı olmaktan mutluluk duyarlar.

Law & More