Boşanma ve korona virüsü etrafındaki durum

Boşanma ve korona virüsü etrafındaki durum

Koronavirüs hepimiz için geniş kapsamlı sonuçlara sahiptir. Mümkün olduğunca evde kalmaya ve evden çalışmaya çalışmalıyız. Bu, eşinizle her gün daha önce olduğundan daha fazla zaman geçirmenizi sağlar. Çoğu insan her gün birlikte çok fazla zaman geçirmeye alışkın değildir. Bazı hanelerde bu durum gerekli gerginliğe bile neden olmaktadır. Özellikle korona krizinden önce ilişki sorunları ile uğraşmak zorunda olan ortaklar için mevcut koşullar savunulamaz bir durum yaratabilir. Bazı ortaklar, boşanmanın daha iyi olduğu sonucuna varabilirler. Peki korona krizi sırasında buna ne dersiniz? Koronavirüs ile ilgili önlemlerin alınmasına rağmen evde olabildiğince boşanmak için başvurabilir misiniz?

RIVM'in daha katı önlemlerine rağmen, yine de boşanma prosedürlerine başlayabilirsiniz. Boşanma avukatları Law & More size bu süreçte tavsiyelerde bulunabilir ve yardımcı olabilir. Boşanma prosedürleri sırasında, ortak talep üzerine boşanma ile tek taraflı boşanma arasında bir ayrım yapılabilir. Ortak talep üzerine boşanma davasında siz ve (eski) partneriniz tek bir dilekçe sunarsınız. Ayrıca, tüm düzenlemeleri kabul edersiniz. Tek taraflı boşanma talebi, iki ortaktan birinin evliliği erteleme talebidir. Ortak talep üzerine boşanma davasında genellikle mahkeme duruşması gerekli değildir. Tek taraflı boşanma talebinde bulunulması durumunda, yazılı turdan sonra mahkemede sözlü duruşma yapılması yaygın bir uygulamadır. Boşanma ile ilgili daha fazla bilgi boşanma sayfamızda bulunabilir.

Koronavirüs salgınının bir sonucu olarak, mahkemeler, mahkemeler ve özel kolejler mümkün olduğunca uzaktan ve dijital yöntemlerle çalışmaktadır. Koronavirüs ile bağlantılı aile davaları için, ilçe mahkemelerinin prensip olarak sadece bir telefon (video) bağlantısı yoluyla çok acil olduğu düşünülen davalarla sözlü olarak uğraştığı geçici bir düzenleme vardır. Örneğin, mahkeme, çocukların güvenliğinin tehlikede olduğu kanaatindeyse, çok acil olduğu düşünülmektedir. Daha az acil aile davalarında, mahkemeler davaların niteliğinin yazılı olarak ele alınmaya uygun olup olmadığını değerlendirir. Bu durumda taraflardan bunu kabul etmeleri istenecektir. Tarafların yazılı bir prosedüre itirazları varsa, mahkeme yine de telefon (video) bağlantısı yoluyla sözlü duruşma planlayabilir.

Durumunuz için bu ne anlama geliyor?

Boşanma prosedürü hakkında birbirinizle görüşebiliyorsanız ve birlikte düzenlemeler de yapabiliyorsanız, ortak bir boşanma talebini tercih etmenizi öneririz. Bu genellikle mahkeme duruşması gerektirmediği ve boşanmanın yazılı olarak yapılabileceği için, korona krizi sırasında boşanmanın en uygun yolu bu. Mahkemeler, korona krizi sırasında bile yasaların belirlediği zaman sınırları içinde ortak başvurular hakkında karar vermeye çalışmaktadır.

(Eski) partnerinizle anlaşamıyorsanız, tek taraflı boşanma prosedürü başlatmak zorunda kalacaksınız. Bu korona krizi sırasında da mümkündür. Tek taraflı talep üzerine boşanma prosedürü, boşanmanın ve herhangi bir yardımcı hükümlerin (nafaka, mal paylaşımı, vb.) Ortaklardan birinin avukatı tarafından talep edildiği dilekçenin sunulmasıyla başlar. Bu dilekçe daha sonra bir icra memuru tarafından diğer partnere sunulur. Diğer ortak daha sonra 6 hafta içinde yazılı bir savunma sunabilir. Bundan sonra, genellikle bir sözlü duruşma programlanır ve prensip olarak karar aşağıdaki gibidir. Korona önlemlerinin bir sonucu olarak, dava yazılı olarak ele alınamazsa, sözlü duruşma gerçekleşmeden önce tek taraflı boşanma başvurusu daha uzun sürebilir.

Bu bağlamda, korona krizi sırasında da boşanma işlemlerine başlamak mümkündür. Bu ortak bir talep veya boşanma için tek taraflı bir başvuru olabilir.

Corona krizi sırasında çevrimiçi boşanma Law & More

Ayrıca bu özel zamanlarda boşanma avukatları Law & More hizmetinizdedir. Telefon görüşmesi, video görüşmesi veya e-posta yoluyla size tavsiyelerde bulunabilir ve rehberlik edebiliriz. Boşanmanızla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen ofisimizle iletişime geçmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz!

Law & More