Evlilik içinde (ve sonrasında) mülkiyet

Evlilik içinde (ve sonrasında) mülkiyet

Evlenmek, birbirinize deli gibi aşık olduğunuzda yaptığınız şeydir. Ne yazık ki, bir süre sonra insanlar artık birbirleriyle evli olmak istemeyecek kadar sık ​​oluyor. Boşanma genellikle evliliğe girmek kadar sorunsuz gitmez. Çoğu durumda, insanlar boşanmayla ilgili hemen hemen her şey hakkında tartışırlar. Bu şeylerden biri de maldır. Siz ve eşiniz ayrılırsa kimin hakkı var?

Evlilik sırasında ve sonrasında sizin ve (eski) eşinizin mülkiyeti üzerinde önemli bir etkisi olan evliliğe girdiğinizde çeşitli düzenlemeler yapılabilir. Geniş kapsamlı sonuçları olabileceğinden, bunları evlilikten önce dikkatlice düşünmek akıllıca olur. Bu blog, farklı evlilik mülkiyeti rejimlerini ve bunların mülkiyetle ilgili sonuçlarını tartışıyor. Bu blogda tartışılan her şeyin benzer şekilde kayıtlı bir ortaklık için geçerli olduğuna dikkat edilmelidir.

mal topluluğu

Kanuna göre, taraflar evlendiğinde yasal mülkiyet topluluğu otomatik olarak uygulanır. Bu, sizin ve eşinizin sahip olduğu tüm mülklerin evlilik anından itibaren müştereken size ait olduğu etkisine sahiptir. Ancak burada 1 Ocak 2018'den önceki ve sonraki evlilikleri ayırt etmek önemlidir. 1 Ocak 2018'den önce evlendiyseniz, genel mülkiyet topluluğu geçerlidir. Bu, TÜM mülkün birlikte size ait olduğu anlamına gelir. Evlenmeden önce veya evlilik sırasında edinmiş olmanız fark etmez. Bu, hediye veya miras söz konusu olduğunda farklı değildir. Daha sonra boşandığınızda, tüm mallar bölünmelidir. İkiniz de mülkün yarısına hak kazanırsınız. 1 Ocak 2018'den sonra mı evlendiniz? Sonra sınırlı mülkiyet topluluğu geçerlidir. Sadece evlilik sırasında edindiğiniz mallar birlikte size aittir. Evlenmeden önceki mallar, evlenmeden önce ait oldukları eşe aittir. Bu, boşanma üzerine daha az mülkünüz olacağı anlamına gelir.

Evlilik koşulları

Siz ve eşiniz mülkünüzü sağlam tutmak istiyor musunuz? Eğer öyleyse, evlilik sırasında evlilik sözleşmesi yapabilirsiniz. Bu, diğer şeylerin yanı sıra mülkiyet konusunda anlaşmaların yapıldığı iki eş arasındaki bir sözleşmedir. Evlilik öncesi anlaşmaların üç farklı türü arasında bir ayrım yapılabilir.

Soğuk dışlama

İlk olasılık soğuk dışlamadır. Bu, evlilik öncesi anlaşmada hiçbir mülkiyet ortaklığının bulunmadığını kabul etmeyi içerir. Ortaklar daha sonra gelirlerinin ve mallarının birbirine karışmamasını veya hiçbir şekilde mahsup edilmemesini düzenler. Soğuk bir dışlama evliliği sona erdiğinde, eski ortakların ayıracak çok az şeyi olur. Çünkü ortak mülkiyet yoktur.

Periyodik uzlaştırma maddesi

Ayrıca, evlilik sözleşmesi periyodik bir uzlaşma maddesi içerebilir. Bu, ayrı varlıklar ve dolayısıyla mülk olduğu, ancak evlilik sırasındaki gelirin yıllık olarak bölünmesi gerektiği anlamına gelir. Bu, evlilik sırasında, her yıl o yıl hangi paranın kazanıldığı ve hangi yeni eşyaların kime ait olduğu konusunda anlaşmaya varılması gerektiği anlamına gelir. Boşanma üzerine, bu durumda, sadece o yıla ait eşya ve paranın bölünmesi gerekir. Ancak uygulamada, eşler genellikle evlilikleri sırasında yıllık olarak anlaşmayı yapmazlar. Sonuç olarak, boşanma sırasında, evlilik sırasında alınan veya alınan tüm para ve eşyaların yine de bölünmesi gerekir. Hangi malın ne zaman elde edildiğini sonradan tespit etmek zor olduğundan, bu genellikle boşanma sırasında bir tartışma konusu olur. Bu nedenle, evlilik öncesi anlaşmaya periyodik bir uzlaştırma maddesi dahil edilmişse, bölünmenin fiilen yıllık olarak yapılması önemlidir.

Nihai uzlaşma maddesi

Son olarak, evlilik sözleşmesine nihai bir hesaplama maddesi eklemek mümkündür. Bu, boşanırsanız, anlaşmaya uygun tüm mülklerin bir mal topluluğu varmış gibi bölüneceği anlamına gelir. Evlilik öncesi anlaşma genellikle hangi mülklerin bu anlaşma kapsamına girdiğini de belirler. Örneğin, belirli bir malın eşlerden birine ait olduğu ve yerleşime gerek olmadığı veya sadece evlilik sırasında edinilen malın ödeneceği kararlaştırılabilir. Anlaşma maddesinin kapsadığı mallar daha sonra boşanma üzerine yarıya bölünecektir.

Evlilikle ilgili mülkiyet düzenlemelerinin farklı türleri hakkında tavsiye ister misiniz? Yoksa boşanmanızla ilgili yasal rehberliğe mi ihtiyacınız var? Daha sonra iletişim Law & More. Bizim aile avukatları size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!

Law & More