İhtiyati işten çıkarma resmi

İhtiyatlı işten çıkarılma

Herkes işten çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir

Özellikle bu belirsiz zamanda işten çıkarılma kararının işveren tarafından alınması ihtimali yüksek. Bununla birlikte, işveren işten çıkarmaya devam etmek istiyorsa, kararını yine de işten çıkarmanın belirli gerekçelerinden birine dayandırmalı, onu iyi kanıtlamalı ve varlığını kanıtlamalıdır. İşten çıkarılmanın sekiz kapsamlı yasal gerekçesi vardır.

Şu anda dikkati hak eden en ilgili zemin ihtiyati işten çıkarma. Sonuçta, korona krizinin şirketler üzerindeki etkisi muazzamdır ve sadece şirket içinde çalışmanın gerçekleştirilmesi için değil, aynı zamanda ve özellikle satış hacmi için de sonuçları vardır. İş durma noktasına geldikçe, çoğu şirket maliyet almaya devam ediyor. Yakında işverenin personelini kovmak zorunda kaldığı durum ortaya çıkabilir. Çoğu işveren için ücret maliyetleri en yüksek maliyet kalemidir. Bu belirsiz dönemde işverenlerin İstihdam Köprüleri Acil Durum Fonuna (ŞİMDİ) başvurabilecekleri ve ücret maliyetlerinin kısmen hükümet tarafından karşılanabileceği ve böylece işverenlerin çalışanlarını işten çıkarmayacakları doğrudur. Ancak, acil durum fonu en fazla üç aylık bir geçici düzenleme ile ilgilidir. Bundan sonra, ücret maliyetlerindeki bu tazminat duracak ve birçok çalışan, mali durumunun kötüleşmesi veya iş kaybı gibi ekonomik nedenlerle işten çıkarılmak zorunda kalacak.

Ancak, işveren iş nedeniyle işten çıkarmaya devam edebilmek için önce UWV'den işten çıkarma iznine başvurması gerekir. Böyle bir izne hak kazanabilmek için işveren:

  • düzgün motive etmek işten çıkarılma nedeni ve 26 haftalık bir gelecek dönem boyunca bir veya daha fazla işin, verimli iş operasyonları için alınan önlemlerin bir sonucu olarak mutlaka kaybedileceğini gösterecek ve bu da iş koşullarının sonucudur;
  • çalışanı yeniden atamanın mümkün olmadığını gösterme başka bir uygun pozisyon şirketi içinde;
  • uyduğunu göstermek yansıma ilkesibaşka bir deyişle, yasal olarak işten çıkarılma sırası; işveren, hangi işçinin işten çıkarmaya aday gösterileceğini seçmek konusunda tamamen özgür değildir.

Çalışana buna karşı kendini savunma fırsatı verildikten sonra, UWV çalışanın kovulup kovulamayacağına karar verir. UWV işten çıkarılma için izin verirse, işveren dört hafta içinde bir iptal mektubu ile onu işten çıkarmak zorundadır. Bir çalışan, UWV'nin kararına katılmadığında, alt bölge mahkemesine bir dilekçe sunabilir.

Yukarıdakiler ışığında, işten çıkarmaya ilişkin karar sadece işveren tarafından alınamaz ve katı olan belirli koşullar geçerli bir işten çıkarmaya uygulanır. Ayrıca, işten çıkarılma, taraflar için belirli hak ve yükümlülükleri de beraberinde getirir. Bu bağlamda, tarafların aşağıdaki hususları akıllarında tutmaları önemlidir:

  • İşten çıkarılma yasağı. Bir çalışanın belirli veya belirsiz bir süre için iş sözleşmesi olduğunda, belirli bir işten çıkarma koruması alır. Sonuçta, işverenin çalışanını işten çıkaramayacağı veya yalnızca özel koşullar altında, ihtiyati işten çıkarma gibi gerekçelere rağmen işten çıkarmaya ilişkin bir dizi genel ve özel yasak vardır. Örneğin, işveren hastalık sırasında çalışanını işten çıkaramaz. İşveren işten çıkarma başvurusunu UWV'ye gönderdikten sonra hastalanırsa veya işten çıkarma izni verildiğinde bir çalışan halihazırda iyileşmişse, işten çıkarılma yasağı uygulanmaz ve işveren işten çıkarmaya devam edebilir.
  • Geçici ödeme. Gerek kalıcı gerekse esnek çalışanlar, nedeni ne olursa olsun, geçici ödeme için yasal hakka sahiptir. Başlangıçta, bir çalışan ancak iki yıl sonra geçiş tazminatı alma hakkına sahiptir. WAB'nin 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesiyle, geçiş ödemesi ilk iş gününden itibaren yapılacaktır. Deneme süresi içinde görevden alınan işten çıkartılan işçiler veya işten çıkarılanlar da geçici ödeme hakkına sahiptir. Ancak, iş sözleşmesi on yıldan fazla olan çalışanlar için geçiş ücreti kaldırılacaktır. Bu, işverenin uzun süreli iş sözleşmesi olan bir çalışanı işten çıkarmasının 'daha ucuz' olacağı anlamına gelir.

İşten çıkarılma hakkında sorularınız mı var? Gerekçeler, prosedürler ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgiyi web sitemizde bulabilirsiniz. işten çıkarma sitesi. At Law & More işten çıkarılmanın bir işveren ve işveren için çok geniş kapsamlı sonuçları olan iş hukukunda en geniş kapsamlı tedbirlerden biri olduğunu biliyoruz. Bu yüzden kişisel bir yaklaşım kullanıyoruz ve sizinle birlikte durumunuzu ve olasılıklarınızı belirleyebiliriz. İşten çıkarılma ile mi ilgileniyorsunuz? Lütfen iletişime geçin Law & More. Law & More avukatlar işten çıkarılma hukuku alanında uzmandır ve işten çıkarılma prosedürü sırasında size yasal tavsiye veya yardım sağlamaktan mutluluk duyarlar.

Law & More