İnternet dolandırıcılığı

İnternet dolandırıcılığı

Son yıllarda internet patladı. Gittikçe daha sık zamanımızı çevrimiçi dünyada geçiriyoruz. Çevrimiçi banka hesapları, ödeme seçenekleri, pazar yerleri ve ödeme taleplerinin ortaya çıkmasıyla birlikte, yalnızca kişisel değil, aynı zamanda çevrimiçi finansal konular da giderek daha fazla düzenlenmektedir. Genellikle düğmeye tek bir tıklama ile düzenlenir. İnternet bize çok şey getirdi. Ama yanılmamalıyız. İnternet ve hızlı gelişimi sadece kolaylık sağlamakla kalmaz, aynı zamanda riskler de getirir. Sonuçta, internet dolandırıcılığı beklemek yatıyor.

Her gün milyonlarca insan internetten değerli ürünler alıp satıyor. Genellikle her şey her iki taraf için de beklendiği gibi iyi gider. Ancak sık sık karşılıklı güven bir taraf tarafından ihlal edilir ve maalesef aşağıdaki durum ortaya çıkar: anlaşmalara göre ödeme yaparsınız, ancak daha sonra hiçbir şey almazsınız veya ürününüzü önceden göndermeye ikna edilirsiniz, ancak asla bir ödeme almazsınız. Her iki durumda da bir aldatmaca olabilir. Bu internet dolandırıcılığının en yaygın ve iyi bilinen şeklidir. Bu form esas olarak eBay gibi çevrimiçi ticaret yerlerinde, aynı zamanda Facebook gibi sosyal medyadaki reklamlar aracılığıyla gerçekleşir. Buna ek olarak, internet dolandırıcılığı bu tür sahte bir dükkan, sözde sahte bir dükkan olduğu durumlarda ilgilidir.

İnternet dolandırıcılığı

Ancak internet dolandırıcılığı "eBay vakalarından" daha fazlasını kapsar. Bilgisayarınızda belirli bir programı kullandığınızda, internet dolandırıcılıklarını farklı bir kılıkta yaşayabilirsiniz. Bu program şirketinin bir çalışanı gibi davranan bir kişi, sizi programın güncel olmadığına ve durum böyle olmadığında bilgisayarınızda belirli güvenlik riskleri oluşturduğuna ikna edebilir. Sonuç olarak, böyle bir "çalışan" size uygun bir fiyata yeni bir program satın almanızı önerir. Kabul eder ve ödeme yaparsanız, “çalışan” size ödemenin maalesef başarılı olmadığını ve ödemeyi tekrar yapmanız gerektiğini bildirecektir. Tüm ödemeler doğru şekilde yapılmış ve para aynı "program" için birden çok kez alınmış olsa da, sözde "çalışan", ödemeye devam ettiğiniz sürece bu numarayı yapmaya devam edecektir. Aynı numarayla bir "müşteri hizmetleri ceketinde" de karşılaşabilirsiniz.

Aldatmaca

Aldatmaca, Hollanda Ceza Kanunu'nun 326. maddesi uyarınca cezalandırılabilir. Ancak, her durum böyle bir aldatmaca olarak sınıflandırılamaz. Mağdur olarak bir mal veya para teslim etmek için yanıltılmış olmanız gerekir. İş yaptığınız taraf yanlış isim veya kapasite kullandığı takdirde aldatma ortaya çıkabilir. Bu durumda, bir satıcı kendini güvenilir olarak sunar, ancak iletişim bilgileri hiç doğru değildir. Aldatma, daha önce açıklananlar gibi numaralardan da oluşabilir. Son olarak, aldatma bağlamında bir kurgu örgüsünden, yani yalanların birikmesinden söz etmek mümkündür. Sadece ödeme yapılan malların teslim edilmemesi sahtekarlığı kabul etmek için yetersizdir ve doğrudan satıcının mahkumiyetine yol açamaz.

Bu nedenle, belirli koşullar altında dolandırıldığınızı hissetmeniz söz konusu olabilir, ancak Ceza Kanunu'nun 326. maddesi anlamında herhangi bir sahtekarlık söz konusu değildir. Ancak, sizin durumunuzda medeni hukuk yolunun, sorumluluk yoluyla “dolandırıcıyı” çözmeye açık olması mümkündür. Sorumluluk çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir. En yaygın ve bilinen ikisi, haksız fiil sorumluluğu ve sözleşmeden doğan sorumluluktur. "Dolandırıcı" ile bir anlaşma yapmadıysanız, ilk sorumluluk biçimine güvenebilirsiniz. Bu, hukuka aykırı bir eylem söz konusu olduğunda, eylem faile atfedilebilir, zarar görmüşsünüz ve bu zarar söz konusu eylemin sonucudur. Bu şartlar karşılanırsa, tazminat şeklinde bir talep veya yükümlülük ortaya çıkabilir.

Sözleşmeden doğan sorumluluk genellikle "eBay davalarında" yer alacaktır. Sonuçta, bir mala göre anlaşmalar yaptınız. Karşı taraf sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getiremezse, sözleşmeyi ihlal ediyor olabilir. Bir sözleşme ihlali olduğunda, sözleşmenin yerine getirildiğini veya tazminat talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca, karşı tarafa paranızı iade etmesi veya bir temerrüt bildirimi yoluyla ürünü göndermesi için son şansı (vadeyi) vermek akıllıca olacaktır.

Hukuk davası başlatmak için, "dolandırıcının" tam olarak kim olduğunu bilmeniz gerekir. Ayrıca hukuk davası için bir avukat tutmalısınız. Law & More hem ceza hukuku hem de medeni hukuk alanında uzman avukatlara sahiptir. Daha önce açıklanan durumlardan birinde kendinizi tanıyor musunuz, bir aldatmaca kurbanı olup olmadığını bilmek ister misiniz veya aldatmaca hakkında herhangi bir sorunuz var mı? Lütfen ... Law & More. Avukatlarımız sadece size tavsiyede bulunmaktan memnuniyet duymakla kalmaz, istenirse cezai veya adli kovuşturmalarda da size yardımcı olurlar.

Law & More