Ortaklıkların Modernizasyonu Yasası Resmi

Ortaklıkların Modernizasyonu Yasası

Hollanda'nın bugüne kadar üç yasal ortaklık şekli vardır: ortaklık, genel ortaklık (VOF) ve sınırlı ortaklık (CV). Esas olarak küçük ve orta ölçekli işletmelerde (KOBİ'ler), tarım sektöründe ve hizmet sektöründe kullanılmaktadır. Her üç ortaklık biçimi de 1838'e dayanan bir yönetmeliğe dayanmaktadır. Mevcut yasa çok eski olduğu ve sorumluluk veya ortakların giriş ve çıkışları söz konusu olduğunda girişimcilerin ve profesyonellerin ihtiyaçlarını karşılamaya yeterli olmadığı düşünüldüğünden, a Ortaklıkların Modernizasyonu Yasa Tasarısı 21 Şubat 2019'dan beri masadadır. Bu tasarının arkasındaki amaç, öncelikle girişimcileri kolaylaştıran, alacaklılara uygun koruma ve ticaret için güvenlik sağlayan modern ve erişilebilir bir plan oluşturmaktır.

Hollanda'daki 231,000 ortaklıktan birinin kurucusu musunuz? Yoksa bir ortaklık kurmayı mı planlıyorsunuz? O halde, Ortaklıkların Modernizasyonu Yasa Tasarısı'na göz kulak olmak akıllıca olacaktır. Bu yasa tasarısı ilke olarak 1 Ocak 2021'de yürürlüğe girecek olsa da, henüz Temsilciler Meclisi'nde oylanmadı. İnternet danışmanlığı sırasında olumlu karşılanan Ortaklıkların Modernizasyonu Yasa Tasarısı, Temsilciler Meclisi tarafından mevcut haliyle benimsenirse, ileride bir girişimci olarak sizin için bazı şeyler değişecektir. Önerilen bir dizi önemli değişiklik aşağıda tartışılacaktır.

Mesleği ve işi ayırt edin

Her şeyden önce, ortaklığın kapsamına üç yerine yalnızca iki yasal biçim girecek, yani ortaklık ve sınırlı ortaklık olacak ve ortaklık ile VOF arasında ayrıca bir ayrım yapılmayacaktır. İsim söz konusu olduğunda, ortaklık ve VOF var olmaya devam edecek, ancak aralarındaki farklar ortadan kalkacak. Değişimin bir sonucu olarak, meslek ve iş dünyası arasındaki mevcut ayrım bulanıklaşacak. Bir girişimci olarak bir ortaklık kurmak istiyorsanız, şimdi de faaliyetlerinizin bir parçası olarak hangi yasal biçimi, ortaklığı veya VOF'yi seçeceğinizi düşünmeniz gerekir. Sonuçta, ortaklıkta profesyonel bir tatbikatı ilgilendiren bir işbirliği varken, VOF ile bir iş operasyonu var. Meslek, esas olarak noterler, muhasebeciler, doktorlar, avukatlar gibi işi yapan kişinin kişisel niteliklerinin merkezi olduğu bağımsız mesleklerle ilgilidir. Şirket daha çok ticari alanda ve öncelikli amacı kar etmek. Ortaklıkların Modernizasyonu Yasa Tasarısının yürürlüğe girmesinden sonra, bu seçim ihmal edilebilir.

Sorumluluk

İki ortaklıktan üç ortaklığa geçiş nedeniyle, sorumluluk bağlamındaki fark da ortadan kalkacaktır. Şu anda, genel ortaklığın ortakları yalnızca eşit kısımlardan sorumluyken, VOF ortakları tüm miktar için sorumlu tutulabilir. Ortaklıkların Modernizasyonu Yasa Tasarısının yürürlüğe girmesinin bir sonucu olarak, ortaklar (şirkete ek olarak) tüm meblağ için müştereken ve müteselsilen sorumlu olacaktır. Bu, örneğin muhasebeciler, medeni hukuk noterleri veya doktorların "eski ortaklıkları" için büyük bir değişiklik anlamına gelir. Ancak, bir görev diğer taraf tarafından yalnızca bir ortağa özel olarak verilmişse, bu durumda sorumluluk, diğer ortaklar haricinde yalnızca bu ortağa (şirket ile birlikte) aittir.

Ortak olarak, Ortaklıkların Modernizasyonu Yasa Tasarısı yürürlüğe girdikten sonra ortaklığa katılıyor musunuz? Bu durumda, değişikliğin bir sonucu olarak, yalnızca şirketin girişten sonra ortaya çıkacak borçlarından ve artık girmeden önce yapılmış olan borçlardan sorumlu olursunuz. Ortak olarak istifa etmek ister misiniz? Daha sonra, şirketin yükümlülükleri için sorumluluğun sona ermesinden sonra en geç beş yıl içinde serbest bırakılacaksınız. Bu arada, alacaklı ilk önce ödenmemiş borçlar için ortaklığı dava etmek zorunda kalacaktır. Ancak şirketin borçlarını ödeyememesi durumunda alacaklılar ortakların müşterek ve müteselsil sorumluluğuna geçebilir.

Tüzel kişilik, kuruluş ve devamı

Ortaklıkların Modernizasyonu Yasa Tasarısında, ortaklıklar ayrıca değişiklikler bağlamında otomatik olarak kendi tüzel kişiliklerine atanır. Başka bir deyişle: NV ve BV gibi ortaklıklar bağımsız hak ve yükümlülük taşıyıcıları haline gelir. Bu, ortakların artık bireysel olarak değil, ortak mülke ait varlıkların müşterek sahibi olacağı anlamına gelir. Şirket ayrıca ortakların özel varlıkları ile karıştırılmayan ayrı varlıklar ve likit varlıklar alacaktır. Böylelikle ortaklıklar, her seferinde tüm ortaklar tarafından imzalanması gerekmeyen şirket adına yapılan sözleşmelerle bağımsız olarak taşınmaz mal sahibi de olabilmekte ve bunları kendileri kolaylıkla devredebilmektedir.

NV ve BV'den farklı olarak, fatura, noterlik belgesi veya ortaklıkların kurulması için başlangıç ​​sermayesi yoluyla noter müdahalesi gerektirmez. Şu anda noter müdahalesi olmadan tüzel kişilik kurmak için yasal bir olasılık yoktur. Taraflar, birbirleriyle bir işbirliği anlaşması yaparak bir ortaklık kurabilirler. Anlaşmanın şekli ücretsizdir. Standart bir işbirliği anlaşmasının çevrimiçi olarak bulunması ve indirilmesi kolaydır. Bununla birlikte, gelecekte belirsizliklerden ve maliyetli prosedürlerden kaçınmak için, işbirliği anlaşmaları alanında uzman bir avukatın görevlendirilmesi tavsiye edilir. İşbirliği anlaşması hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Ardından Law & More uzmanları.

Ayrıca, Ortaklıkların Modernizasyonu Yasası, girişimcinin başka bir ortağın ayrılmasından sonra şirketi devam ettirmesini mümkün kılar. Ortaklığın artık önce feshedilmesi gerekmiyor ve aksi kararlaştırılmadıkça var olmaya devam edecek. Ortaklık feshedilirse, kalan ortağın şirketi şahıs şirketi olarak devam ettirmesi mümkündür. Faaliyetlerin devam etmesi halinde tasfiye, evrensel başlık altında bir devirle sonuçlanacaktır. Bu durumda, fatura yine noterlik belgesi gerektirmez, ancak tescilli mülkün devri için teslimat için gerekli resmi şartlara uyulmasını gerektirir.

Kısacası, fatura mevcut haliyle geçirilirse, bir girişimci olarak ortaklık şeklinde bir şirket kurmanız, aynı zamanda devam ettirmeniz ve muhtemelen emeklilikle ayrılmanız sizin için daha kolay olacaktır. Bununla birlikte, Ortaklıkların Modernizasyonu Hakkında Kanun Tasarısının yürürlüğe girmesi bağlamında, tüzel kişilik veya sorumluluk ile ilgili bir dizi önemli konu akılda tutulmalıdır. Şurada: Law & More Bu yeni mevzuatla birlikte, değişiklikleri çevreleyen birçok soru ve belirsizlik olabileceğini anlıyoruz. Modernizasyon Ortaklıkları Yasa Tasarısının yürürlüğe girmesinin şirketiniz için ne anlama geldiğini bilmek ister misiniz? Yoksa bu yasa tasarısı ve şirketler hukuku alanındaki diğer ilgili yasal gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz? Sonra iletişim Law & More. Avukatlarımız şirketler hukuku konusunda uzmandır ve kişisel bir yaklaşım sergiler. Size daha fazla bilgi veya tavsiye vermekten mutluluk duyarlar!

Law & More