Sabıka kaydı nedir?

Sabıka kaydı nedir?

Korona kurallarını çiğnediniz ve para cezası mı aldınız? Daha sonra, yakın zamana kadar sabıka kaydı riskiyle karşı karşıya kaldınız. Korona cezaları var olmaya devam ediyor, ancak artık sabıka kaydında bir not yok. Sabıka kayıtları, Temsilciler Meclisi açısından neden bu kadar diken oldu ve bu tedbiri kaldırmayı seçtiler mi?

Sabıka kaydı nedir?

Haberler

Yasayı çiğnersen sabıka kaydı alabilirsin. Adli sicil kaydı ayrıca 'adli belgelerin özeti' olarak adlandırılır. Adli Dokümantasyon Sisteminde kayıtlı suçlara genel bir bakıştır. Suç ve suç arasındaki fark burada önemlidir. Bir suç işlediyseniz bu her zaman sabıka kaydınızda olacaktır. Bir suç işlemişseniz, bu da mümkündür, ancak her zaman böyle olmak zorunda değildir. Suçlar küçük suçlardır. Suçlar, 100 EUR'dan fazla ceza, işten çıkarma veya 100 EUR'dan fazla para cezası ile cezalandırıldığında kaydedilebilir. Suçlar, hırsızlık, cinayet ve tecavüz gibi daha ciddi suçlardır. Korona para cezaları da 100 Euro'yu aşan cezalandırıcı kararlardır. Bu nedenle şimdiye kadar, korona para cezası verildiğinde adli belgelerde bir not tutulmuştu. Temmuz ayında, para cezalarının sayısı 15'den fazlaydı. Adalet ve Güvenlik Bakanlığı Bakanı Grapperhaus, kendi düğününde korona kurallarına uymadığı için kendisine para cezası ve dolayısıyla sabıka kaydı aldıktan sonra bu konuda ısrar etti.

Sonuçları

Sabıka kayıtları, suçlular üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Bir işe başvurduğunuzda, bazen bir VOG (İyi Davranış Sertifikası) için de başvurulur. Bu, davranışınızın toplumdaki belirli bir görev veya pozisyonun yerine getirilmesine itiraz oluşturmadığını gösteren bir beyandır. Sabıka kaydı, VOG almadığınız anlamına gelebilir. Bu durumda artık avukat, öğretmen veya icra memuru gibi bazı mesleklerde çalışmanıza izin verilmez. Bazen vize veya oturma izni reddedilebilir. Bir sigorta şirketi, sigorta başvurusunda bulunduğunuzda size sabıka kaydınızın olup olmadığını da sorabilir. Bu durumda doğruyu söylemek zorundasın. Sabıka kaydı nedeniyle sigorta yaptıramayabilirsiniz.

Suç verilerine erişim ve bunların saklanması

Sabıka kaydınız olup olmadığını bilmiyor musunuz? Adli Bilgilendirme Servisi'ne (Justid) bir mektup veya e-posta göndererek adli sicil kaydınıza ulaşabilirsiniz. Justid, Adalet ve Güvenlik Bakanlığının bir parçasıdır. Sabıka kaydınızda bulunanlara katılmıyorsanız, değişiklik başvurusunda bulunabilirsiniz. Buna düzeltme talebi denir. Bu talep, Justid'in Ön Bürosuna sunulmalıdır. Dört hafta içinde taleple ilgili yazılı bir karar alacaksınız. Adli sicil kaydındaki suçların adli verileri için belirli saklama süreleri geçerlidir. Kanun, bu bilginin ne kadar süre varlığını sürdürmesi gerektiğini belirler. Bu süreler suçlar için suçlardan daha kısadır. Cezai bir karar durumunda, örneğin korona para cezası durumunda, veriler para cezasının tam olarak ödenmesinden 5 yıl sonra silinecektir.

Bir avukatla iletişime geçin

Bir sabıka kaydının bu kadar büyük sonuçları olduğundan, örneğin bir koronafin aldıysanız veya bir suç işlemişseniz, mümkün olan en kısa sürede bir avukatla iletişime geçmeniz mantıklıdır. Aslında, itirazın Cumhuriyet savcısına sunulması gereken belirli bir süre olabilir. Bazen, örneğin bir ceza kararı durumunda, basitçe para cezası ödemek veya toplum hizmetine uymak daha kolay görünebilir. Yine de, durumun bir avukat tarafından değerlendirilmesi daha iyidir. Sonuçta savcı da hata yapabilir veya haksız suçluluk tespit edebilir. Ayrıca, savcı veya hakim bazen para cezasını veren veya suçu kaydeden memurdan daha yumuşak davranabilir. Bir avukat, para cezasının haklı olup olmadığını kontrol edebilir ve itiraz etmenin iyi bir karar olup olmadığını size bildirebilir. Avukat, itiraz bildirimini yazabilir ve gerekirse hâkime yardımcı olabilir.

Yukarıdaki konu ile ilgili herhangi bir sorunuz var mı veya sizin için ne yapabileceğimizi öğrenmek ister misiniz? Lütfen şu adresten avukatlarla iletişime geçmekten çekinmeyin Law & More daha fazla bilgi için. Bir avukata ihtiyacınız olup olmadığından emin olmasanız bile. Ceza hukuku alanında uzman ve uzman avukatlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

Law & More