Tekila Çatışması

Tekila Çatışması

2019'un tanınmış dava [1]: Meksika düzenleyici kurumu CRT (Consejo Regulador de Tequila), Desperados şişelerinde Tekila sözcüğünden bahseden Heineken aleyhine dava açmıştı. Desperados, Heineken'in seçkin uluslararası markalar grubuna aittir ve bira üreticisine göre “tekila aromalı biradır”. Desperados Meksika'da pazarlanmamaktadır, ancak Hollanda, İspanya, Almanya, Fransa, Polonya ve diğer ülkelerde satılmaktadır. Heineken'e göre, aromaları, CRT üyesi olan Meksikalı tedarikçilerden aldıkları doğru tekilayı içeriyor. Ayrıca, ürünün etiketleme için tüm kurallara ve gereksinimlere tam olarak uymasını sağlarlar. CRT'ye göre Heineken, yerel ürünlerin adlarını korumak için tasarlanmış kuralları ihlal ediyor. CRT, Heineken'in Desperados tekila aromalı birasının tekilanın güzel adına zarar verdiğine inanıyor.

Tekila Çatışması

Tat geliştiriciler

CRT direktörü Ramon Gonzalez'e göre Heineken, aromanın yüzde 75'inin tekila olduğunu iddia ediyor, ancak CRT ve Madrid'deki bir sağlık merkezi tarafından yapılan araştırmalar, Desperados'un tekila içermediğini gösteriyor. Sorun, biraya eklenen lezzet arttırıcıların miktarı ve bunun için kullanılan tarifle ilgili görünüyor. CRT, bu prosedürde Desperados ürününün Tekila içeren tüm ürünler için gerekli olan Meksika düzenlemelerine uymadığını belirtmektedir. Tekila, korunan bir coğrafi isimdir; bu, yalnızca Meksika'da bu amaçla sertifikalı şirketler tarafından üretilen Tekila'nın Tekila olarak adlandırılabileceği anlamına gelir. Örneğin, damıtma sırasında kullanılan agavlar Meksika'da özel olarak seçilmiş bir bölgeden gelmelidir. Ayrıca, karışık bir içeceğin yüzde 25 ila 51'inin tekila içermesi gerekir. CRT, diğer şeylerin yanı sıra, tüketicilerin yanlış yönlendirildiğine inanıyor çünkü Heineken, birada gerçekte olduğundan daha fazla tekila olacağı izlenimini verecekti.

CRT'nin harekete geçmek için bu kadar uzun süre beklemesi dikkat çekicidir. Desperados 1996'dan beri piyasadadır. Gonzalez'e göre, bu uluslararası bir dava olduğu için ilgili yasal maliyetlerden kaynaklanıyordu.

Doğrulama

Mahkeme, ambalajın önünde ve Desperados reklamlarında 'tekila' kelimesinin belirgin bir şekilde görünmesine rağmen, tüketicilerin yine de Tekila'nın Desperados'ta baharat olarak kullanıldığını ve Tekila yüzdesinin düşük olduğunu anlayacaklarına karar verdi. Üründe tekila olduğu iddiası mahkemeye göre doğrudur. Aslında Desperados'a eklenen Tekila da CRT tarafından onaylanmış bir üreticiden geliyor. Bölge Mahkemesine göre, şişenin arkasındaki etikette "tekila aromalı bira" olduğu yazdığı için tüketici yanıltılmamış. Bununla birlikte, Desperados'ta tekilanın yüzde kaçının bulunduğu belirsizliğini koruyor. Mahkemenin kararına göre, CRT'nin Tekila'nın içeceğe temel bir özellik kazandırmak için yeterli miktarda kullanılmadığını netleştirmediği anlaşılıyor. Bu, bir spesifikasyona izin verilip verilmediğini veya yanıltıcı olarak değerlendirilip değerlendirilmediğini belirlemek için kritik bir sorudur.

Sonuç

15 Mayıs 2019 tarihli kararında, Bölge Mahkemesi ECLI:NL:RBAMS:2019:3564 Amsterdam CRT'nin iddialarının CRT tarafından belirlenen esaslardan birine devredilemeyeceği sonucuna varmıştır. İddialar reddedildi. Bu sonucun bir sonucu olarak, CRT'nin Heineken'in yasal masraflarını ödemesine karar verildi. Heineken bu davayı kazanmış olsa da, Desperado şişelerinin üzerindeki etiketler ayarlandı. Etiketin ön yüzündeki kalın baskılı “Tekila”, “Tekila Aromalı” ile değiştirilmiştir.

Kapanış

Başka birinin ticari markanızı kullandığını veya tescil ettirdiğini fark ederseniz, harekete geçmelisiniz. Başarı şansı, harekete geçmek için ne kadar uzun süre beklerseniz azalır. Bu konu hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz lütfen bizimle iletişime geçin. Size tavsiyelerde bulunabilecek ve destek olabilecek doğru avukatlara sahibiz. Marka ihlali, lisans sözleşmesi düzenleme, devretme veya marka için isim ve / veya logo seçimi gibi durumlarda yardım düşünebilirsiniz.

[1] Mahkemesi Amsterdam, 15 Mayıs 2019

ECLI: NL: RBAMLAR: 2019: 3564

Law & More