Yasal olarak görüntülenen mallar Resim

Yasal olarak görüntülenen mallar

Hukuk dünyasında mülkiyet hakkında konuşurken, genellikle alıştığınızdan farklı bir anlama gelir. Mallar, şeyleri ve mülkiyet haklarını içerir. Ama bu aslında ne anlama geliyor? Bununla ilgili daha fazla bilgiyi bu blogda okuyabilirsiniz.

Mal

Konu mülk, malları ve mülkiyet haklarını içerir. Mallar taşınır ve taşınmaz mallar olarak ikiye ayrılabilir. Kurallar, şeylerin insanlar için somut olan belirli nesneler olduğunu belirtir. Bunlara sahip olabilirsiniz.

Taşınabilir mülk

Taşınır mal, sabit olmayan veya yanınıza alabileceğiniz şeyleri içerir. Bunlar, evdeki masa veya dolap gibi mobilyaları içerir. Gömme dolap gibi bazı öğeler evdeki bir oda için özel olarak yapılmıştır. Daha sonra bu dolabın taşınır veya taşınmaz eşyalara ait olup olmadığı netlik kazanmaz. Çoğu zaman, evi taşırken, önceki sahibi tarafından hangi eşyaların alınabileceğine dair bir liste hazırlanır.

Taşınmaz mülk

Taşınır mal, taşınmaz malın zıttıdır. Araziye bağlı mülklerdir. Gayrimenkul dünyasında bir taşınmaza gayrimenkul de denir. Böylece, alınamayacak şeylere işaret eder.

Bazen bir eşyanın taşınır mı yoksa taşınmaz mı olduğu tam olarak belli olmaz. Bu, eşyanın zarar görmeden evden çıkarılıp çıkarılamayacağına bakıldığı zamandır. Bir örnek, yerleşik bir küvettir. Bu evin bir parçası haline geldi, bu yüzden ev satın alındığında devralınması gerekiyor. Kuralın bazı istisnaları olduğu için, devralınması gereken tüm öğelerin bir listesini yapmak iyi bir fikirdir.

Taşınmaz malın devri noter tasdikli bir tapu gerektirir. Evin mülkiyeti taraflar arasında devredilir. Bunun için noter tasdikinin öncelikle noterin ilgilendiği kamu sicillerine tescil edilmesi gerekir. Kayıttan sonra sahibi, herkese karşı sahipliğini kazanır.

Mülkiyet hakları

Mülkiyet hakkı, devredilebilir bir maddi menfaattir. Mülkiyet haklarına örnek olarak, bir miktar para ödeme hakkı veya bir şeyi teslim etme hakkı verilebilir. Banka hesabınızdaki para gibi paraya değer verebileceğiniz haklardır. Mülkiyet hukukunda bir hakkınız olduğunda, hukuki anlamda 'hak sahibi' olarak anılırsınız. Bu, bir mala hakkınız olduğu anlamına gelir.

Law & More