Hollanda gelenekleri

Yasaklanmış ürünleri getirmenin riskleri ve sonuçları

Hollanda gelenekleri: yasak ürünleri Hollanda'ya getirmenin riskleri ve sonuçları

Yabancı bir ülkeyi uçakla ziyaret ederken, havaalanında gümrükten geçmek gerektiği yaygın bir bilgidir. Hollanda'yı ziyaret eden kişiler, örneğin Schiphol Havalimanı veya Eindhoven Havalimanı. Sıklıkla, yolcuların çantalarında yasaklanmış ürünler bulunur ve bu ürünler, Hollanda'ya bilerek veya bilgisizlik veya dikkatsizlik sonucu girer. Nedeni ne olursa olsun, bu eylemlerin sonuçları ciddi olabilir. Hollanda'da hükümet, gümrüklere cezai veya idari cezalar verme konusunda özel yetki vermiştir. Bu yetkiler Algemene Douanewet'te (Genel Gümrük Yasası) belirlenmiştir. Spesifik olarak hangi yaptırımlar var ve bu yaptırımlar gerçekte ne kadar şiddetli olabilir? Burada okuyun!

'Algemene Douanetwet'

Hollanda ceza hukuku genel olarak bölgesellik ilkesini bilir. Hollanda Ceza Kanunu, Kuralların Hollanda içinde herhangi bir suç işleyen herkes için geçerli olduğunu belirten bir hüküm içermektedir. Bu, suçu işleyen kişinin milliyeti veya ikamet ettiği ülkenin belirleyici bir kriter olmadığı anlamına gelir. Algemene Douanewet aynı prensibe dayanmaktadır ve Hollanda topraklarında meydana gelen özel gümrük durumları için geçerlidir. Algemene Douanewet'in belirli kurallar sağlamadığı durumlarda, Hollanda Ceza Kanunu ('Wetboek van Strafrecht') ve Genel İdare Hukuku Yasası ('Algemene Wet Bestuursrecht' veya 'Awb') genel hükümlerine güvenilebilir. Algemene Douanewet'te cezai yaptırımlara vurgu yapılmaktadır. Ayrıca, farklı yaptırımların uygulanabileceği durumlarda bir farklılık vardır.

Hollanda gümrük yasak ürünleri Hollanda'ya getirmenin riskleri ve sonuçları

İdari ceza

İdari bir ceza uygulanabilir: mallar gümrüklere sunulmadığında, lisans koşullarına uyulmadığında, bir depolama sahasında mal bulunmadığında, AB'ye getirilen mallar için gümrük prosedürlerini tamamlama formaliteleri yerine getirilmediğinde Mallar zamanında bir gümrük varış yeri almadığında ve. İdari para cezası + - 300 EUR, - veya diğer durumlarda görev miktarının en fazla% 100'üne ulaşabilir.

Cezai ceza

Yasaklı malların bir havaalanına varmak suretiyle Hollanda'ya girmesi durumunda bir ceza cezası vermesi daha olasıdır. Örneğin, yasaya göre ithal edilemeyen veya yanlış beyan edilen mallar Hollanda'ya ithal edildiğinde ceza verilebilir. Bu cezai fiil örnekleri dışında, Algemene Douanewet bir dizi başka cezai fiili açıklamaktadır. Cezai para cezası normalde azami 8,200 Euro yüksekliğe veya bu miktar daha yüksek olduğunda kaçınılan görev miktarının yüksekliğine ulaşabilir. Kasıtlı davranışlarda, Algemene Douanewet kapsamındaki azami para cezası 82,000 EUR'luk bir yüksekliğe veya bu miktar daha yüksek olduğunda kaçınılan görev miktarının yüksekliğine ulaşabilir. Bazı durumlarda, Algemene Douanewet hapis cezası verir. Bu durumda, fiiller veya ihmaller bir suç olarak görülebilir. Algemene Douanewet bir hapis cezası değil, sadece para cezası verdiğinde, fiiller veya ihmaller bir suç olarak görülebilir. Algemene Douanewet'in içerdiği azami hapis cezası altı yıl hapis cezasıdır. Yasak mallar Hollanda'ya ithal edildiğinde, ceza dört yıl hapis olabilir. Bu durumda para cezası en fazla 20,500 Euro olacaktır.

Prosedürleri

  • İdari prosedür: idari usul ceza usulünden farklıdır. Yasanın ciddiyetine bağlı olarak, idari prosedür basit veya daha karmaşık olabilir. 340 EUR'dan daha düşük bir para cezasının uygulanabileceği fiillerde - prosedür genellikle basit olacaktır. İdari para cezası verilebilecek bir suç fark edildiğinde, ilgili kişiye iletilecektir. Bildirim bulguları içermektedir. Para cezasının 340 EUR'dan daha yüksek olabileceği fiillerde - daha ayrıntılı bir prosedür izlenmelidir. İlk olarak, ilgili kişiye idari para cezası verme niyetinin yazılı bir bildirimi alınmalıdır. Bu ona para cezasına direnme imkanı verir. Daha sonra para cezasının verilip verilmeyeceğine (13 hafta içinde) karar verilecektir. Hollanda'da, karardan sonraki altı hafta içinde bir idari organ (müfettiş) bir karara itiraz edilebilir. Karar altı hafta içinde yeniden değerlendirilecektir. Daha sonra kararı mahkemeye vermek de mümkündür.
  • Ceza muhakemesi usulü: Bir cezai suç tespit edildiğinde, bir ceza emri verilebilen resmi bir rapor hazırlanacaktır. 2,000 EUR'dan daha yüksek bir tutarda cezai emir verildiğinde, şüpheli önce dinlenmelidir. Ceza kararının bir kopyası şüpheliye verilecektir. Müfettiş ya da atanmış bir yetkili para cezasının ne zaman ödenmesi gerektiğini belirleyecektir. Ceza kararının şüpheli tarafından alınmasından on dört gün sonra para cezası geri alınabilir. Zanlı ceza kararını kabul etmediğinde, iki hafta içinde Hollanda Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ceza kararına direnebilir. Bu, davanın yeniden değerlendirilmesine yol açacaktır, bundan sonra ceza kararı iptal edilebilir, değiştirilebilir veya mahkemeye çağrılabilir. Mahkeme bundan sonra ne olacağına karar verecektir. Daha ağır vakalarda, bir önceki paragrafın ilk cümlesinde belirtildiği gibi resmi raporun, önce davayı alabilecek olan savcıya gönderilmesi gerekir. Cumhuriyet savcısı, davanın müfettişliğe geri gönderilmesine de karar verebilir. Ceza emri ödenmediğinde, hapis cezası gelebilir.

Cezaların yüksekliği

Cezanın yönergeleri Algemene Douanewet'te bulunmaktadır. Cezaların özgül yüksekliği ya bir müfettiş ya da atanmış bir memur ya da savcı (yalnızca bir ceza davası durumunda ikincisi) tarafından belirlenir ve bir ceza düzeninde (strafbeschikking) ya da idari bir kararda (beschikking) belirlenir. ). Daha önce açıklandığı gibi, kişi idari organdaki idari karara ('bezwaar maken') itiraz edebilir veya biri savcıdaki ceza kararına direnebilir. Bu son direnişten sonra, mahkeme konuyla ilgili bir karar verecektir.

Bu cezalar nasıl uygulanır?

Cezai emir veya idari karar genellikle olaydan bir süre sonra gerçekleşir, çünkü ilgili tüm bilgilerin kağıda dökülmesi için bazı usul / idari çalışmalar gerekir. Bununla birlikte, Hollanda hukuku (özellikle Hollanda ceza hukuku) uyarınca, şartlar altında derhal cezai emir ödemenin mümkün olabileceği bilinen bir olgudur. Hollanda festivallerinde uyuşturucu bulundurulması durumunda cezai emirlerin doğrudan ödenmesi buna iyi bir örnektir. Ancak bu asla tavsiye edilmez, çünkü para cezalarının ödenmesi derhal suçluluk kabulünü teşkil eder ve sabıka kaydı gibi birçok olası sonuç doğurur. Bununla birlikte, verilen süre içinde para cezasının ödenmesi veya karşılanması tavsiye edilir. Birkaç hatırlatmadan sonra ceza hala ödenmediğinde, kişi genellikle miktarı almak için bir icra memurunun yardımına başvurur. Bunun etkili olmadığı anlaşılırsa, hapis cezası gelebilir.

İletişim

Bu makaleyi okuduktan sonra başka sorularınız veya yorumlarınız olursa, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Maxim Hodak, Avukat Law & More maxim.hodak@lawandmore.nl veya mr. Tom Meevis, avukat Law & More tom.meevis@lawandmore.nl aracılığıyla veya bizi +31 (0) 40-3690680 numaralı telefondan arayın.

Law & More