Hollanda vatandaşlığı alma

Hollanda vatandaşlığı alma

Aileniz/partneriniz ile çalışmak, okumak veya kalmak için Hollanda'ya mı gelmek istiyorsunuz? Meşru bir kalış amacınız varsa oturma izni verilebilir. Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Dairesi (IND), durumunuza bağlı olarak hem geçici hem de kalıcı oturma izni verir.

Hollanda'da en az beş yıllık sürekli yasal ikametten sonra, daimi oturma iznine başvurmak mümkündür. Bazı ek katı koşullar karşılanırsa, vatandaşlığa kabul yoluyla Hollanda vatandaşlığına başvurmak bile mümkündür. Vatandaşlığa kabul, belediyeye sunulan karmaşık ve pahalı bir başvuru prosedürüdür. Prosedür bir yıldan az iki yıla kadar sürebilir. Bu blogda, diğerlerinin yanı sıra vatandaşlığa başvurmak için hangi koşulları yerine getirmeniz gerektiğini tartışacağım.

Prosedürün karmaşık doğası göz önüne alındığında, süreç boyunca size rehberlik edebilecek ve özel ve bireysel durumunuza odaklanabilecek bir avukat tutmanız tavsiye edilir. Sonuçta, olumsuz bir karar durumunda yüksek başvuru ücretini geri alamazsınız.

yurttaşlığa kabul

Koşullar

Vatandaşlığa kabul, 18 yaşında veya daha büyük olmanızı ve geçerli bir oturma izni ile Hollanda'da 5 yıl veya daha uzun süredir kesintisiz olarak yaşıyor olmanızı gerektirir. Vatandaşlığa kabul için başvurduğunuz anda, aşağıda listelenen oturma izinlerinden birine sahip olmanız önemlidir:

  • İkamet izni iltica süresiz veya süresiz;
  • AB uzun dönem ikamet izni;
  • Geçici olmayan bir kalış amacı olan belirli süreli oturma izni;
  • Birlik vatandaşının aile üyesi olarak ikamet belgesi;
  • Bir AB, AEA veya İsviçre ülkesinin uyruğu; veya
  • İkamet belgesi Madde 50 Çekilme Anlaşması Brexit (TEU Geri Çekilme Anlaşması) Birleşik Krallık vatandaşları ve onların aile üyeleri için.

Olumlu bir sonuç için Hollanda'nın kamu düzeni veya ulusal güvenliği için tehlike oluşturmamanız da önemlidir. Son olarak, muafiyet için bir gerekçe gösteremezseniz, mümkünse mevcut uyruğunuzdan vazgeçmeye hazır olmalısınız.

Ayrıca bir yaş şartı olmasına rağmen, çocuklarınızın belirli koşullar altında sizinle birlikte vatandaşlığa geçmeleri mümkündür.

Gerekli belgeler

Hollanda vatandaşlığına başvurmak için - geçerli bir oturma izni veya diğer yasal ikamet kanıtı dışında - pasaport gibi geçerli bir kimlik belgesine sahip olmalısınız. Menşe ülkeden bir doğum belgesi de sunulmalıdır. Ayrıca bir entegrasyon diploması, başka bir entegrasyon kanıtı veya entegrasyon şartından (kısmi) muafiyet veya muafiyet kanıtı ibraz edilmesi gerekmektedir.

Belediye, Hollanda'da gerçekte ne kadar süredir yaşadığınızı kontrol etmek için Basisregistratie Personen'i (BRP) kullanacaktır.

Talep et

Vatandaşlığa geçiş için belediyeye başvurulmalıdır. Olumlu bir karar durumunda, mümkünse mevcut uyruğunuzdan vazgeçmeye hazır olmalısınız.

IND'nin başvurunuza karar vermesi için 12 ayı var. IND'den gelen mektup, başvurunuz hakkında karar verecekleri süreyi belirtecektir. Karar süresi, başvuru ücretini ödediğinizde başlar. Olumlu bir karar aldıktan sonra, Hollanda vatandaşlığını fiilen kabul etmek için takip eden adımların atılması gerekir. Karar olumsuz ise 6 hafta içinde karara itiraz edebilirsiniz.

Opsiyon prosedürü

Hollanda vatandaşlığını daha kolay ve hızlı bir şekilde, yani isteğe bağlı olarak elde etmek mümkündür. Bununla ilgili daha fazla bilgi için, lütfen seçenek prosedürüyle ilgili blogumuza bakın.

İletişim

Göçmenlik yasasıyla ilgili sorularınız mı var yoksa vatandaşlığa kabul başvurunuzda size daha fazla yardımcı olmamızı ister misiniz? O halde avukat Aylin Selamet ile iletişime geçmekten çekinmeyin. Law & More at aylin.selamet@lawandmore.nl veya Ruby van Kersbergen, avukat Law & More at ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl veya +31 (0)40-3690680 numaralı telefondan bizi arayın.

Law & More